Kılıçdaroğlu Gaziler Günü'nde '15 Temmuz Gazileri' İçin Toplanan Paraları Hatırlattı

TAKİP ET

15 Temmuz Gazileri için toplanan fakat akıbeti hakkında soru işaretleri bulunan yardım paralarını Gaziler Günü'nde bir kez daha gündeme getiren CHP lideri, "Yardım topladılar, topladıkları parayı yediler" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziler Günü'nde videokonferans yöntemiyle gazilerle buluştu. CHP liderine buluşmada Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu eşlik etti.

Şehit ve gaziler arasında ayrıma eleştiri getiren Kılıçdaroğlu, programda "Şehitlerimiz ve gazilerimiz, siyasi görüşü ne olursa olsun aslında bu toplumun ortak değerleridir. Yani sağcısı da solcusu da gaziye saygı duymak zorundadır, şehide saygı duymak zorundadır. Gazilerin ve şehitlerin toplumda ayrıcalıklı bir yeri olması gerekir, bunun savunulması da gerekir. Rahatlıkla şunu da ifade edebilirim, ne şehit yakınları ne gaziler için siyaset kurumu, özeni şu ana kadar göstermiş değildir. Biz şehitler arasında, gaziler arasında ayrım kalkmasını, şehit ve gaziler için devletin ortak ve tarafsız yaklaşması gerektiğini her ortamda bir şekliyle dile getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Öcalan'a Sayın Diyen Onlar, Suçlanan Biz"

İktidarın medyada sahip olduğu güç eliyle CHP'yi terörü destekliyormuş gibi göstermeye çalıştığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Çözüm" adı verilen süreci hatırlatarak şöyle konuştu:

"İktidar tabii, sanki terör örgütlerini biz destekliyormuşuz gibi, sanki PKK ile biz masaya oturup anlaşma yapmışız gibi savunuyor. Çünkü onların elinde çok güçlü bir medya var, dolayısıyla o medya günün 24 saatinde bizi karalıyor.

Öcalan'a 'sayın' diyenler onlar, suçlanan biz.
Sınır kapısında törenle karşılayanlar onlar, suçlanan biz.
Çadır mahkemeleri kuranlar onlar, suçlanan biz.

Her ortamda ve her yerde terör kimden, nereden, nasıl gelirse gelsin hepimizin ortak tavır takınması gerektiğini söylüyoruz. Artı, terör bir insanlık suçudur. Bırakın bir ülkeye zarar vermesini terör, bir insanlık suçudur. Masum insanların, çocukların öldürülmesi... Bunların kabul edilebilir bir tarafı yok. Bunları belki biz yüzlerce kez, binlerce kez söyledik ama bizim söylemlerimiz hep sınırlı alanda kalıyor."

"Yardım Topladılar, Topladıkları Parayı Yediler"

CHP lideri, son aylarda haklarını alamadıkları gerekçesiyle AKP'yi protesto eden 15 Temmuz gazilerinin karşılaştığı sert muameleyi de Gaziler Günü'nde gündeme taşıdı. Gaziler için toplandığı ifade edilen önemli bir meblağın akıbetinin belli olmaması tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, "Para topladılar, yardım topladılar, topladıkları parayı yediler ya. Gene biz söyledik; ‘Bu parayı neden vermediniz? Şehit yakınlarına, gazilere bu parayı vermeniz lazım'. Vatandaş verdi onlara yardım olsun diye, olmadı" dedi.

Unutulan Kıbrıs Gazileri

Kemal Kılıçdaroğlu, gazilerle buluşmasında Kıbrıs gazilerinin sorunlarından da bahsetmeyi unutmadı. "Ne kadar aylık alıyorlar? Emin olun unutuldu gitti" diye konuşan Kılıçdaroğlu, "Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti varsa bu gazilerin, orada hayatını kaybeden şehitlerin yüzünden var. Biz bunları süratle unutuyoruz. Bunu unutmamak gerekiyor, sahip çıkmak gerekiyor, terörü her yerde, her ortamda lanetlememiz gerekiyor. Bunları söylüyoruz ama bir medya grubu var, biz bunlara besleme medya diyoruz, günün 24 saatinde bizi suçluyorlar. Şehit cenazesinde bile linç etmeye kalktılar. Bari bırakın şehidin cenazesini kılalım kardeşim. Bu bile yapıldı maalesef" ifadelerini kullandı.

"Gaziler Arasındaki Ayrımın Giderilmesi Lazım"

Gaziler arasında ayrım olduğunu ve buna da isyan ettiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

"Vücudunda mermi var, ‘ben seni gazi saymıyorum'… Öbür taraftan tırnağına zarar gelirse ‘seni gazi sayacağım'… Olmaz. Bu haksızlıkların giderilmesi lazım. Gazilerin kullandığı protezler var. Bu protezlerin bir kısmı verilmiyor, bir kısmı verilirken yüksek fiyatlar isteniyor. Dolayısıyla burada da ciddi bir sorun var."

gaziler günü kemal kılıçdaroğlu chp bülent kuşoğlu 15 temmuz gazileri