Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Gündeme Dair Açıklamalarda Bulunuyor

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Toplantısı'nda açıklamalar yapıyor.

Rize'nin İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi'nde yapılmak istenen taş ocağına karşı bölge halkının mücadelesi hakkında açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu, ''İkizdere'den gelen kadın kardeşlerimiz sadece suyu, ağacı, havayı değil bütün canlıları kurtarmak istiyorlar. Onların verdiği mücadele sadece bugünün değil geleceğin de mücadelesidir. Onların çocukları da doğayı görmek, tüm güzellikleri içselleştirmek ister. 

Mantığı talan olan bir siyasi anlayış her türlü zorluğu çıkarıyor. Neredeyse bir orduyu görevlendirecek. Ama siz kadınlar isterseniz bir orduyu devirirsiniz. İkizdereli kadınlar, siz de diğer kadınlara örnek oldunuz. Verdiğiniz mücadele İkizdere mücadelesi değil. Bir hak, bir hukuk mücadelesi. Siz mücadelenizi verin biz sizin arkanızdayız. İkizdereliler güçlerini farkındalar. Toplumun her kesiminden destek alıyorlar. Çünkü tabiatı korumak hepimizin ortak görevi.

Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama ağaç hepimiz için, kuşlar hepimiz için, onlar yaşayacak ki biz de geleceği kurtaralım. Eko sistemi koruyalım. Öncülüğünü İkizdereli kadınlar yapıyor, biz de gurur duyuyoruz'' ifadelerini kullandı. 

Gül Toplayan Kadınların Yevmiyeleri Çok Düşük 

Isparta ziyareti sırasında gül toplayan kadınların yanlarına giderek onlarla dertleştiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Perşembe günü Isparta ve Burdur'daydık. Vatandaşlarla konuştuk. Sabahın 05.00'inde gül toplamaya gittim kadınlar ile birlikte. Sorunlarını anlattılar. Onların sorunlarını çözmek bizim boynumuzun borcudur. Aldıkları yevmiye çok düşük, sigortaları var mıdır o da tartışmalı. Isparta'nın korunması lazım. Isparta'nın aynı zamanda gül sektörünün merkezi olması dışında merkezin büyütülmesi lazım. Elde edilen ürünler yurt dışına satılıyor, altından daha kıymetli ama siyasetçi bunu kavrayamadı. Taban fiyatın bu yıl en az 7,5 lira olması lazım. Hükümet yetkililerine sesleniyor, bu rakamı pahalı buluyorsanız sen de benim gibi gidersin sevgili Erdoğan, sabahın köründe gül toplarsın az mı çok mu görürsün'' şeklinde konuştu.

AKP, Seçmenine Yalan Söylüyor 

Kılıçdaroğlu, AKP'nin seçmenine yalan söylediğini ve CHP iktidara gelirse hiç kimseye yalan söylenmeyeceğini belirterek, ''Rahmetli Süleyman Demirel, Isparta'ya büyük hizmetler etti. Bunlar iktidar oldular 2011 yılında 'Su kanalları boş verin, durdurun. Kapalı devre sulama yapacağız' dediler. Tam 10 yıldır her seçimde giderler, vaatlerde bulunurlar, oylarını alırlar Ankara'ya dönerler, unuturlar. Biz unutmayacağız, gereğini yapacağız. Onlar size önem vermedi, biz size önem veriyoruz. Onlar size yalan söylediler, biz ise asla yalan söylemeyeceğiz. Temiz, ahlaklı, dürüst siyaseti biz getireceğiz. 20'ye yakın köy aldatılmış vaziyette. Bu köylerin tamamı, ağırlıklı olarak AK Parti'ye oy veren köyler. Sen oyunu verdin, vaatler verildi sana. Bir dahaki seçimde, yalan söyleyene oy verme kardeşim" dedi.

Ayasofya'yı Atatürk'e Hakaret İçin mi Açtınız?

Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Ayasofya İmamına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Ayasofya'yı Atatürk'e hakaret için mi açtınız? diye sordu. Kılıçdaroğlu, "Her ulus, her millet kendi tarihine saygı duyar. Kendi tarihindeki acı olayları da sevinçli olayları da hafızasında tutar. Devlete büyük hizmetler vermiş kişileri saygıyla anarız. Saygı, sevgi temel kural olmalıdır. Ayasofya Camisi'ni açtılar, güzel. Camide görev yapan imamları sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, birlikte yaşamayı anlatması lazım. Dert varsa toplumu aydınlatması lazım. Biz nasıl tarihimize saygılıysak, camilerde görev yapan imamların da tarihlere saygısı olması lazım. Bütün dinlerin temelinde insan sevgisi, huzur vardır. Kin ve nefret yoktu. Sen Yunus Emre'yi de mi bilmiyorsun? Kinden, öfkeden beslenen bir din insanı olmaz. Ayasofya'yı Atatürk'e hakaret için mi açtınız? O meczup İstanbul'un işgal altında olduğunu biliyor muydu? Bütün imam kardeşlerime saygım var. Toplumun onlara, onların da topluma ihtiyacı var. Sevgi, barış ekseni üzerinde... Bu meczup kişi Kahramanmaraş'ın kurtuluşunda ilk kurşunu atan Sütçü İmam'ı biliyor mu? Bu meczupların geldiği yer 'Keşke Yunan galip gelseydi' eksenidir. Baskı altında yaşamayı kabullenmişler. Neden bu hafıza?'' ifadelerini kullandı. 

Bahçeli'ye Tepki Gösterdi 

Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı 'Atatürk' açıklamalarına değinerek ''Bugün Sayın Bahçeli de konuşmuş, güzel. Sayın Bahçeli'nin Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkması başımız üstüne. Bu meczup bu konuşmayı yaparken kimin önünde yapıyor? Birisi çıkıp 'Ne söylüyorsun' diyemedi. Bahçeli'ye söylüyorum; sen kime kızıyorsun? Kendi tarihine ihanet eden bir meczubu orada nasıl tutarsın? Atatürk bizim ortak değerimizdir. Bahçeli, 'Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir' diyor güzel ama o çizgi saraya uzayınca renk değişiyor'' dedi.

 

kılıçdaroğly chp grup toplantısı ikizdere ziyaret ısparta burdur kadın yevmiye