Kılıçdaroğlu: Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP 16. Olağan Gençlik Kolları Kurultayı'nda konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen 16. Olağan Gençlik Kolları Kurultayı'nda yaptığı konuşmada dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Kuvayı Milliyeci Gençlerin Umutsuzluğunu Kabul Etmiyorum

"Her bir sosyal kimliğin sorunlarına eğildiğinizde o sosyal kimliğin bütün bileşenleri sizi dikkatle dinlerler. 'Bakalım, bizim için ne diyor?' diye" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu sorunları çözmeye kararlıyız ve çözeceğiz' diyeceksiniz. Bu çok önemli. İnanmadığınız bir çözümü sakın anlatmayın. İnanıyorsanız anlatın. Sizin bu sorunu çözme kararlılığınızı gözlerinizden okumalı kişi. Ama bunu yaparken sert bir üslupla 'Biz böyle yapacağız' değil. Kararlı, sakin ve anlatımı gayet güzel olan bir üslupla anlatacaksınız. 'Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur ve biz bütün bu sorunları çözmeye kararlıyız' diyeceksiniz. Herhangi bir kesimin umutsuzluğu olabilir ama gençlerin umutsuz bir tablo sergilemesini asla kabul etmiyorum. Özellikle de Kuvayımilliye geleneğinden gelen gençlerin umutsuzluğunu kabul etmiyorum. Toplumun her kesimine heyecanınızı ve umudunuzu ulaştıracaksınız" diye konuştu.

KYK kredilerinde faizlerin kaldırılacağını belirten Kılıçdaroğlu 18 yaşını dolduran gençlerin alacakları oyun konsollarında ve cep telefonlarında ÖTV ve KDV'yi kaldıracaklarını söyledi. İşe alımlarda torpili bitireceklerini belirten CHP lideri, "Git kardeşim sınava gir başardıysan gel hangi partiden olursan ol hangi kimlikten, hangi inançtan olursan ol gel iş başı yapacaksın' diyeceğiz ve torpili bitireceğiz" diye konuştu. Yurt sorununu bir yılda çözmeyi vadeden Kılıçdaroğlu, yurtlarda geniş bant internet erişimi ve konfor sağlayacaklarını belirterek "Gençler rahat edecekler. Rahatlıkla oturup siyaseti eleştirebilecekler, gözleyebilecekler. Her yerde anlatın. 20 yılda yapamadıklarını 1 yıl yapacağız. Örnek mi istiyorlar, Ankara'ya baksınlar. İstanbul'a baksınlar, Mersin'e, Adana'ya baksınlar..." ifadelerini kullandı.

Tezkere Çıkışı: Önceki Tezkereye Evet Dedik, Ne Yaptılar?

Suriye tezkeresine hayır dediklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Elbette doğrusunu yaptık. Bakın söylüyorum gittiğiniz her yerde söyleyin. Eğer Kuvayı Milliye geleneğinden geliyorsak, toprağa basmış olan yabancı asker postallarını atmışsak, bizler kendi ülkemizde yabancı askerlerin gelmesini istemiyorsak, zaten tezkereye ‘hayır’ demek zorundayız. Biz Kuvayı Milliyeciyiz. Kaldırın dedik. Daha önce gelen tezkereye ‘evet’ demiştik. Ne oldu, ne yaptılar? Evet dedik de ne yaptılar? Beklentilerimizi karşıladılar mı? 33 askerimiz şehit edildiğinde hesabını sormak yerine gittiler, başka bir ülkenin egemen güçlerinin kapısında dakikalarca beklediler. Benim ağırıma gidiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ağrıma gidiyor. Türkiye böyle bir tabloyu hiç yaşamamıştı. Bir şey daha. Biz milliyetçiyiz, devrimciyiz, halkçıyız. Bunları unutmayın, 6 okumuzu. Kendi toprağımız, halkımız için yeri ve zamanı geldiğinde hayatımızı seve seve veririz. Kendi toprağını terk edip, bayrağını indiren ve Süleyman Şah Türbesi’ni kaçıranları tarih affetmeyecektir. Siz de affetmeyin. Söyledim, ilk bir hafta içinde Süleyman Şah Türbesi oraya gidecek ve bayrağımız gönlere çekilecek" dedi.

Yabancı Asker Niye Bizim Teröristlerle Mücadele Etsin ki?

"Biz Bülent Ecevit’in de geleneğinden geliyoruz. Buyurun Kıbrıs’ta katliam vardı, ne yaptı Kıbrıs’a barışı getirdi" diyen Kılıçdaroğlu, "Egemen güçler bizi sevmez, ben de biliyorum. Biz bu ülkenin hamuruyuz. Bu ülkenin vatandaşıyız. Bu ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz. Terörle mücadele eden polis ve askerlerimiz var. Eksi 40-45 derecede şehit, gazi oluyorlar, hayatlarını yitiriyorlar. Bu ülke için. Sen bunları bırakıyorsun, ‘Efendim Türkiye’ye yabancı askerleri getireceğiz’. Yabancı asker niye bizim teröristlerle mücadele etsin ki? Onların geliş amaçları başkadır, hepinizin bunu çok iyi bilmesi lazım. Dolayısıyla CHP’li olmak farklı bir şeydir. CHP’li olmak bayrağını, vatanını, insanını sevmek, tarihine sahip çıkmak demektir: CHP’li olmak fakir, fukara, gurebanın yanında olmak, kadına kalkan ele müdahale etmek demektir. CHP’li olmak hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye istemek demektir..."ifadelerini kullandı.

Kemal kılıçdaroğlu Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar Tezkere Çıkışı Önceki Tezkereye Evet Dedik Ne Yaptılar Yabancı Asker Niye Bizim Teröristlerle Mücadele Etsin ki