Kılıçdaroğlu: Hangi Şiddete Başvururlarsa Başvursunlar Asla Yolumuzdan Dönmeyeceğiz

TAKİP ET

"Evde baba oğul yüz yüze bakamıyor."

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçiler ile İZBETON, İZDOĞA, İZULAŞ ve  İZSU’da çalışan şirket işçilerinin örgütlü olduğu Türk-İş’e bağlı Belediye-İş İzmir Şubeleri ve büyükşehir bürokratları arasında Şubat ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri geçen günlerde sonuçlanmıştı.

5 bin 500 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ilk yıl için yüzde 35 artışta anlaşma sağlanırken, 1 Mart 2022 ile 31 Aralık 2022 arasındaki 10 aylık enflasyon farkı da yeni yıldaki ücretlere yansıtılması kararı alınmıştı.

İkinci yıl için de 6 aylık periyotlarda enflasyon oranında zam yapılacağı anlaşılan ve artı olarak yemek, gece çalışma, vardiya primlerinde, kıdem ücretlerinde de artış sağlandığı belirtilen TİS sürecinin imza töreni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Kültürpark Celal Atik Spor Salonu önünde gerçekleştirilen imza törenine CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve yüzlerce vatandaş katıldı.

TİS sürecinde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Yüzbinin üzerinde taşeron işçi vardı. Hiçbirinin sosyal güvencesi, hiçbirinin sosyal güvencesi yoktu, gelecek güvencesi yoktu. Erzurum'dan başlayarak örgütledik bunları. Türkiye'nin her yerinde kurduk. Sonra bunun mücadelesini verdik sokak sokak. Yüzbinlerce kişiye kadro vermek zorunda kaldılar. Şu anda on binlerce taşeron işçi var. Onların da hakkını hukukunu korumak zorundayız. Sizler örgütlü olduğunuzda güçlü olursunuz. Türkiye'de şu anda izlenen ekonomi politikası ile 85 milyon insan bir avuç saray beslemesine çalışıyor. TÜİK önüne giderken işçinin, memurun, emeklinin, dul ve yetimin hakkını savunmak için gittim. Tüm sorunları çözeceğiz. Kararlıyım. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi şiddete başvururlarsa başvursunlar asla yolumuzdan dönmeyeceğiz. Sizden sadece istediğim, sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanacaksınız. Sizin gibi milyonlar var. Düşündüğünüzden daha büyük işsizler ordusu var. Evde baba oğul yüz yüze bakamıyor. Böyle bir tabloyu hak etmiyoruz. Yeni bir dönüşüme ve değişmeye ihtiyacımız var" dedi.

izmir büyükşehir beleidyesi toplu iş sözleşmesi türk iş kılıçdaroğlu taşeron