Kılıçdaroğlu Hatay'da Konuştu: Türkiye'yi Sığınmacı Deposu Yapmayacağız

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hatay'da vatandaşlara hitap etti.

Hatay'da vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingde izlettiği Kandil ile Kılıçdaroğlu'nun videosunun montaj olduğunu söylemesine ilişkin de, "Siyaset rakibine iftira atmak, rakibine kumpas kurmak değildir. Sahtekarlık yapan adamdan cumhurbaşkanı olmaz." dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Herkesin evini, iş yerini yapacağız 5 kuruş almadan teslim edeceğiz. 

Bütün bu ülkelerin yeni bir üretim üssü olmasını sağlayacağız. 1 milyona yakın konut yapılacak. Bunların tamamını bu bölgede yapacağız. Fabrikalar bu bölgelerde kurulacak, üretim bu mahallelerde olacak. Bu bölge kazanacak bu bölgede istihdam yaratacağız.

Sığınmacılar. Bu konuda büyük şikayetler var biliyorum. 81 ilin tamamında aynı şikayetler var. İktidar sahipleri diyor ki biz sığınmacıları göndermeyeceğiz. Sığınmacıların ırkçılık yapılmadan ülkelerine gönderilmesini sağlayan projemiz hazır. En geç iki yıl içerisinde herkesi kendi ülkelerine göndereceğiz. Siyasi parti liderleri olarak, Millet İttifakı olarak anlaştık. Ortak mutabakat metinde görüşlerimizi yazdık. Şunu da ifade edeyim, geri kabul antlaşması yaptılar.

Türkiye'yi sığınmacı deposu haline getirdiler. Türkiye'yi asla asla bir sığınmacı deposu yapamayacağız ve Türkiye'yi buradan kesinlikle çıkaracağız. Suriye ile barışı sağlayacağız. Suriyeli kardeşlerimiz isterlerse hafta sonlarında buraya gelebilirler. Düğünlerini yapabilirler. Barışın, dostluğun güvencesi olacak. Bunu da yapacağız.

Öteden beri, yani düşündüğümden beri, terörün her yerde ve her ortamda bir insanlık suçu olduğunu söyledim. Kim terörün musluğuna su taşıyorsa Allah bin türlü belasını versin.

Bizim terör örgütleriyle işbirliği yaptığımızı söylediler. Ve dün televizyona çıkan kişi montajlı görseller yaptıklarını ve vatandaşlarla kullandıklarını, onlara anlattıklarını ifade ettiler. Allah'a sığınıyorum haksızlık karşısında, iftira karşısında."

 

kılıçdaroğlu hatay sığınmacılar sığınmacıların geri gönderimi