Kılıçdaroğlu 'HDP'ye Karşı Mükellefiyetimiz Yok, Ne Bakanlığı' Dedi İddiası

TAKİP ET

Yandaş yazar Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'HDP, Millet İttifakı'nın parçası değil. Bu durumda HDP'ye ne bakanlığı verilecek? Bizim mükellefiyetimiz Millet İttifakı'nın ortağı olan İYİ Parti'ye, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'ye. HDP'ye karşı bir mükellefiyetimiz yoktur' dediğini iddia etti.

Yandaş yazar Abdulkadir Selvi, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in HDP'ye bakanlık verilebileceğine dair sözlerine ilişkin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun şunu söylediğini iddia etti:

"HDP, Millet İttifakı’nın parçası değil. Bu durumda HDP’ye ne bakanlığı verilecek? Bizim mükellefiyetimiz Millet İttifakı’nın ortağı olan İYİ Parti’ye, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’ye. HDP’ye karşı bir mükellefiyetimiz yoktur."

Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin "Dikkat edin, Kılıçdaroğlu çerçeveyi o kadar daraltmış ki 6’lı masanın ortağı DEVA ve Gelecek Partisi’ni bile saymıyor" değerlendirmesini yapan Selvi, şu ifadeleri kullandı:

"Kriz Aşılsa da İYİ Parti Elini Yükseltmiş Oldu"

"Bu sorunun peşine düştüm. İYİ Parti cephesinde, 'İş çoklu adaya gider. Bu aşamadan sonra ortak aday mümkün görünmüyor' eğilimi ağır basıyordu. CHP’de 'Çoklu adaya gider. Bizim adayımız Kılıçdaroğlu olur' diyen de vardı, 'Çoklu aday için henüz erken. Alt kademede bu tür gerilimler yaşanabilir. Önemli olan liderler arasındaki anlaşma' diye konuşan da.

CHP’li yetkililer ısrarla iki liderin görüşmesini adres gösteriyorlardı. Kılıçdaroğlu ile Akşener görüştüğü zaman bu sorunu aşacaklarına işaret ediyorlardı. Ben de bu değerlendirmeye katılıyorum. Ama kriz aşılsa da İYİ Parti elini yükseltmiş oldu."

kılıçdaroğlu hdp karşı mükellefiyetimiz yok ne bakanlığı dedi iddiası abdulkadir selvi hürriyet gürsel tekin iyi parti chp