Kılıçdaroğlu Helalleşirken Kimseye Danışmamış

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs seçimleri öncesinde yaptığı "helalleşme" çağrısını, yayınlanan video ile öğrendiklerini açıklayan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Hepimiz öyle öğrendik. Partinin yetkili kurullarında tartışılmadan açıklandı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs seçimleri öncesinde yaptığı "helalleşme" çağrısını, yayınlanan video ile öğrendiklerini açıklayan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Hepimiz öyle öğrendik. Partinin yetkili kurullarında tartışılmadan açıklandı" dedi.

Tezcan, açıklamasının tamamında şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi helalleşme yaklaşımı bence doğru bir yaklaşım. Yani yanlış değil. Ama helalleşme yaklaşımı dikkat ederseniz çok tartışıldı. Neden çok tartışıldı? Çünkü tarihsel kökeniyle beraber tartışma yaratacak bir yaklaşım olduğu için partinin siyasi kurullarında önceden bütün çerçevesiyle tartışılıp karar verilmediği için parti sahip çıkmakta zorlandı. Yani partinin Il örgütleri, ilçe örgütleri partinin kadroları reddetmediler ama sahiplenmekte zorlandılar. Bunu topluma aktarabilmekte zorlandılar.

Bunlar yetkili kurullarda tartışılmadan açıklandı. Sayın Genel Başkan'ın bir videosuyla açıklandı. Herkes öyle öğrendi bunu. Hepimiz öyle öğrendik. Yetkili kurullar da öyle de öğrendi. "

kılıçdaroğlu helalleşme kılıçdaroğlu helalleşme çağrısı kılıçdaroğlu helalleşme videosu