Kılıçdaroğlu 'İkinci Yüzyıla Çağrı' Toplantısında Vizyon Belgesini Açıklıyor

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Türkiye'yi dünyanın merkezi yapacağım' dediği vizyon belgesini açıklıyor.

"Ey dünya seninle rekabet etmeye geliyoruz, 3 Aralık’ı bekle" ifadeleriyle duyurulan CHP'nin vizyon belgesinin açıklanacağı “İkinci Yüzyıla Çağrı” başlıklı toplantı, bugün İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştiriliyor.

Toplantıda, CHP’nin ekonomi, teknoloji ve sanayi başta olmak üzere temel projeleri anlatılacak. CHP lideri, İkinci Yüzyıla Çağrı beyannamesi kapsamında, “ekonomide ve endüstriyel dönüşümde Şampiyonlar Ligi kadrosunu” da tanıtacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu salonda "iktidar" sloganlarıyla karşılandı. Salonda “Gençlik seninle durma ilerle”, “Seni başkan yapacağız” sloganları atıldı.

Kılıçdaroğlu, kürsüye parti rozetini çıkarıp Türk Bayrağı rozetiyle çıktı. Bu durum, adaylık iddiasını belli ettiği şeklinde yorumlandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Önce herkese merhaba. Sizin kadar en az ben de heyecanlıyım. Size bugün bir çerçeve çizmek istiyorum. Asıl konuşmamı kapanışta yapacağım. Bugün sizleri Türkiye için uyanmanın ve ayağa kalkmanın vizyonunu ortaya koymak için davet ettik. Bugün burada halkımızdan n için oy isteyeceğimizi öğreneceksiniz. Sadece bir adaya başka bir tek adama bir zümrenin çıkarına asla oy istemeyeceksiniz. Oyu herkes için daha iyi bir yaşama yeni bir Türkiye hayaline yeni bir siyaset kültürüne oy isteyeceksiniz . işte bu yeni sistemi bugün açıklıyorum. Bugün dinleyeceğiniz sadece bir krizden çıkma programı olmayacak. Orası evvelallah daha kolay olacak. Asıl zor olan ülkenin yeniden bir yapısal krize girmesini kalıcı olarak engellemek. Sürekli aynı girdaba düşen halkımız ekonomik ve sosyal olarak dayanılmaz acılar çekti.

Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür. Bunun için yönetim anlayışımızı kökten değiştirmeliyiz. Ancak bunun çaresi mevcut tek adam gitsin, başka bir tek adam gelsin değilsindir. Tek adam gitsin mi? Evet gitsin. Tek adam rejimi bitsin mi? Evet bitsin. Ancak yerine çalışan yeni bir sistem gelsin. Yeni bir tek adam aramıyoruz. Bugün bizden bambaşka bir sistemin altyapısını dinleyeceksiniz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılı bir daha artık böyle acımasız adaletsiz ve kutuplaşmış dönemler yaşamayacak. ülkemizin üzerine çöken kara bulutları dağıtıp Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ulaştırma ve onu aşma kararlılığını bugün bir adım daha ileriye taşıyoruz.

Türkiye'yi kurumları yeniden inşa edilmiş, sistemi yasal çerçeveye oturtulmuş, bölgesinde barışın ve refahın merkezi haline gelmiş bir Türkiye inşa edeceğiz.

Meselemiz sadece hükümeti devralma meselesi değildir Mesele Mustafa Kemal Atatürk'ün o büyük hayaline sahip çıkmaktır ve onun vizyonunu tam anlamıyla hayata getirmek. İnşallah bize nasip olacak. Bugün yepyeni bir güç birliği ile tanışacaksınız. 70 kişiden oluşan büyük bir güç birliğinden söz ediyorum."

Ayrıntılar geliyor...

kılıçdaroğlu ikinci yüzyıla çağrı vizyon belgesi chpli