Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İçin Erken Seçim İstedi

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde internet medyası temsilcileriyle bir araya geldi ve gündeme dair soruları yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a "Kurşun askerlerini çek" diye seslenerek, "Anayasayı süratle değiştirelim ve İBB ve tüm ilçe belediyeleri için seçime gidelim, yüreği varsa" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke ve Tuncay Özkan’ın da katıldığı toplantıda Kılıçdaroğlu, seçim sürecine, İYİ Parti ile yaşandığı ileri sürülen gerilime ve adaylık gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde:

Sorun sistem sorunu, medya hep Cumhurbaşkanı adayı kim olacak diye soruyor. Bizim sorunumuz var olan sistemi değiştirmek. Bizi bir araya getiren temel şey adayın ismi değil, sistemi değiştirmek. 

Altılı masanın gündeminde adayın nasıl belirleneceğine ilişkin tartışmalar yok. 5 Ocak 2023’te oturacağız hükümet programı üzerine konuşacağız.

Adayı oy birliğiyle ya da oy çokluğuyla seçeceğiz diye bir şey konuşmadık. Bu konu gündeme geldiğinde oturur konuşuruz.

Aday konusunda bizi Erdoğan değil medya sıkıştırıyor. Erdoğan’a söyleyeceğimizi söyledik zaten. 6 lider hangi konuda neyi nasıl yapacağını belirlemeden adayını açıklarsa her kafadan ayrı sesler çıkar. Erdoğan çıkar bunu söyler. 6 lider bunun farkında, biz yol haritası ve geçiş planı için yüzde 100 uzlaşı sağlayacağız, sonra adayı belirleyeceğiz. Erdoğan adayı bir an önce açıklansın, her kafadan bir ses çıksın istiyor. Her şeyi biliyoruz, her ayrıntıyı gündemimize getiriyoruz.

Saraçhane sonrası Akşener’le herhangi bir görüş ayrılığımız yok, görüşüyoruz. Kavga etmedik ki görüşmeyelim.

(İmamoğlu davası) Erdoğan’a su çağrıyı yapıyorum, gerçekten millet iradesine güveniyorsan kurşun askerlerini geri çek. Anayasayı süratle değiştirelim ve İBB ve tüm ilçe belediyeleri için seçime gidelim, yüreği varsa.

En güçlü irade milletin iradesi milletin iradesi, yüreğin yetiyorsa gel. Aynı şeyi Yalova için de yapalım.

Gel hemen yerel seçimleri yapalım, derhal.

Masanın dağılma şansı yok. Hepimiz demokrasi istiyoruz. 

(Kendinizi kazanacak aday olarak görüyor musunuz?) Masanın, 6 liderin göstereceği aday kazanacak adaydır, kim gösterilirse gösterilsin kazanacak.

kılıçdaroğlu istanbul büyükşehir belediyesi erken seçim ibb imamoğlu cumhurbaşkanı adayı