Kılıçdaroğlu: Kabahat Sizde Değil CHP'de

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'nın Marmaris ilçesinde Anadolu Buluşması Yerel Medya Çalıştayı 2021 adlı programda gazetecilerle buluştu.

Mahalli idarelerin basına desteğinin yayın faaliyetlerini yönlendirmeyecek kadar olması gerektiğini savunan Kemal Kılıçdaroğlu, bu işleyişin objektif kurallarla yasal temellere bağlanması gerektiğini belirtti.

Basın organı patronlarının başka bir sektörde yatırım yapmaması gerektiğini söyleyen CHP lideri, "Medya patronu anca medya patronu olur. Başka bir iş yaparsa bir süre sonra siyasal iktidara teslim oluyor. Medya sahibi sadece kendi işiyle uğraşmalı. CHP'li belediyelerin medyaya eşit davranıp davranmadığını bilmiyorum. Ama bir eşitsizlik varsa da bana bildirilmesini isterim. Herkese eşit davranmalarını ve eşit hizmet vermelerini isterim. Ben, medyanın özgürce yazabilmesini ve eleştirebilmesini istiyorum. Size bunun garantisini verebilirim. Mecliste görüşülecek sosyal medya yasası hakkında bizim hazırlıklarımız da var. Ama gelen yasa ne olacak onu bilmiyoruz" dedi.

Bir aygıt olarak devletin yıpratılmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Tüm Türkiye'de gelen zamlar nedeniyle yerel gazeteler kan kaybediyor. Medyayı yerel ve yaygın olarak birlikte ele almak lazım. Bunun için siyasal iktidarın medya çalışanları ile bir araya gelerek objektif kurallara bağlanması lazım. Ama çözülemeyecek bir sorun yok. Bu sorun da rahatlıkla çözülebilir" şeklinde konuştu.

Kabahat Sizde Değil CHP'de

Çalıştay'da bir gazetecinin "CHP yöneticilearine ulaşamıyoruz" şeklindeki eleştirisine ise Kılıçdaroğlu "Kabahat sizde değil CHP'de. Yöneticiler kendilerini ulaşamaz noktaya taşıyorlarsa siyaseti bırakmaları lazım. Vatandaşın doğrudan ulaşabileceği kişinin milletvekili olması lazım. Dinlemesi lazım. Sorunu çözer veya çözemez, ama mutlaka bağlantıyı kurması lazım" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu Kabahat Sizde Değil CHP'de