Kılıçdaroğlu: Kaç Yabancının Oy Kullanacağını Biliyoruz, Tehlike Yok

TAKİP ET

Kemal Kııçdaroğlu, yaklaşan seçimlerde vatandaşlık verilen yabancıların büyük bir tehlike oluşturmayacağını söyledi.

Sözcü'den Ruhat Mengü'ye konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlık verilen çok fazla sayıda yabancının oy kullanması ihtimaline ilişkin soruya cevap verdi. Seçmen bilgilerine Yüksek Seçim Kurulu'ndan daha fazla hakim olduklarını belirten Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz. Suriye doğumlu, Afganistan doğumlu, hepsine bakıyoruz, dolayısıyla kimlere vatandaşlık verildiğini de oradan çıkarabiliyoruz. Şu anda öyle bir tehlike görünmüyor, veriler var, kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok, öyle bir rakam geldiğinde onu hemen kamuoyuyla paylaşırız zaten. O konuda çok duyarlıyız" dedi.

"Varlık Fonu'nu Kaldıracağız"

İktidara gelmeleri halinde Varlık Fonu'nu kaldıracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, Varlık Fonu'na devredilen kamu kuruluşların denetimlerinin yapılamadığını söyledi. CHP lideri, "Varlık Fonu'na devredilen kuruluşlar arasında Ziraat Bankası, PTT, BOTAŞ, Türkiye Petrolleri, Borsa İstanbul, ÇAYKUR gibi çok önemli kamu kuruluşları var ve söylediğim gibi bunların denetimi yapılamıyor. Biz iktidara geldiğimizde Varlık Fonu'nu kaldıracağız, kamu kuruluşları, gelirleri, giderleri, faaliyetleri denetlenebilir hale getirilecek, bir siyasetçi tarafından yönetilmeyecek. Şeffaf bir yönetim ve kurumlar nasıl olmalıysa öyle olacak, bu konularda endişe edilmesin" diye konuştu.

Ruhat Mengi'nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

kemal kılıçdaroğlu chp genel başkanı kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz tehlike yok suriyeli afganistan