Kılıçdaroğlu: Kaçak Çayları Toplayıp Rize Meydanında Yakacağım

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çay üreticilerine seslendi.

Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada çay üreticilerine seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Rizeli kardeşim Trabzonlu kardeşim sen de duy bunu, iktidar olacağız. Rize meydanında kaçak çayları toplayıp tamamını yakacağım. Rizelileri Trabzonluları çantada keklik görüyor. İnsanlar artık uyandı, millet artık uyandı" diye konuştu.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, şeker fabrikalarının satışından elde edilen gelirin bir yıllık şeker ithalatına dahi yetmediğini hatırlattı.

Marmaris yangınının 3 gün boyunca söndürülemediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Gece görüşlü helikopter yok. İhale yapılmış ancak 4 Temmuz'da gelecekmiş. Bu yangının çıkacağını bir yıl önceden bütün dünya söyledi. Beşli çete olunca 10 dakikada ihale sonuçlanıyor. Ormanları korumak için açtığı ihale 4 Temmuz'u bekleyecek" ifadelerini kullandı.

Emekli Emniyet Müdürü Sabri Uzun ve Hanefi Avcı'nın rütbelerinin sökülmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Sabri Uzun, Canan Kaftancıoğlu'nun haksız yere görevden alınması üzerine bir tweet attı. Vay sen misin bunu söyleyen. Arkasından Hanefi Avcı, Selahattin Demirtaş'la ilgili AİHM kararı uygulanması gerektiğini söylüyor. Vay sen misin bunu diyen. İkisinin de rütbeleri sökülecek. Gerekçe ise, FETÖ terör örgütü ile iltisaklı. Bunların ikisi de yazdıkları kitaplarla yaptığınız hataları sizin yüzünüze vurdular. Az kaldı, gelecek zaten sandık. Onlarda biliyor geliyor gelmekte olan. Onların sökülen rütbelerini aynen iade edeceğiz" dedi.

kemal kılıçdaroğlu kaçak çayları toplayıp rize meydanında yakacağım chp trabzon kürtler sizden nefret ediyor