Kılıçdaroğlu Kafe ve Restoranlar Hakkında Konuştu: Hem Desteklemiyorlar Hem de Korumuyorlar

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kafe, bar ve restoran çalışanlarının sorunlarını dinleyerek kayak merkezlerinin dolup taşarken kafe ve restoranların kapalı olmasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kafe, bar ve restoran çalışanları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Çalışanların "Kayak merkezlerindeki kafeler dolup taşıyor. Kafeye gelecek üç beş kişinin hesabı yapılıyor" şeklindeki çıkışına cevap veren Kılıçdaroğlu "En zor durumda Anayasa maddesini çalıştırmayan bir iktidara ne diyeceksin? Hem desteklemiyor hem de korumuyor" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Çin Virüsü pandemisi sürecinde iş yerleri kapatılan kafe, bar, restoranların sahipleri ve  eğlence sektörü temsilcileri ile video konferans toplantısında bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Bir işletmeci "Paket servisle iflasımızı geciktiriyoruz. Kiramızı her ay düzenli ödemekle yükümlüyüz, vergi ödemelerimiz, faturalarımız devam ediyor" diyerek bu duruma bir çözüm bulunmasını istedi. Başka bir işletmeci ise "Personele en azından asgari ücret düzeyinde Kısa Çalışma Ödeneği verilsin istedik. Birçok personel Kısa  Çalışma Ödeneği bile alamadı. Alanlar çok cüzi miktar bir para aldılar, hayatta kalmalarına imkan yok. Bir sektör bir günde kapandı, yaklaşık 3 milyon kişi işsiz kaldı" şeklinde konuştu. 

Esnafın sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu " Size şu sözü veriyorum; salı günü bu konuyu baştan sona inceleyip masaya yatırmak istiyorum. İktidarın verdiği destek komik rakamlar. Uçmadığınız havaalanlarına, geçmediğiniz yollara 30 milyar  para ödüyorlar. Bu 5 kişiyi çağırıp 'Paranızı diğer sene ödeyeceğim, bu parayı esnafa vereceğim, esnaf rahat bir nefes alsın' demiyor" ifadelerini kullandı. Anayasa'nın "Devlet, esnaf ve sanatkarları koruyucu ve destekleyici tedbirler alır" maddesini dile getiren Kılıçdaroğlu  "En zor durumda Anayasa maddesini çalıştırmayan bir iktidara ne diyeceksin? Hem desteklemiyor hem de korumuyor" şeklinde konuştu. 

kılıçdaroğlu kafe bar restoran esnaf sorunlar pandemi koşullar ekonomik kayak merkezleri açılsın dolu taşıyor kapalı zor durum anayasa madde destek