Kılıçdaroğlu: 'Kavga Çıktı, Şöyle Oldu, Böyle Oldu' Bunların Hiçbirine İnanmayın

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masada ihtilaf olduğuna ilişkin sözlere inanılmaması "istirhamında" bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte İstanbul Silivri'ye bağlı Seymen köyünde çiftçilerle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çiftçilerle birlikte çay içti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çiftçiler için elinden gelen çabayı gösterdiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde ithal edilen tarımsal ürünlerin Türkiye'de üretileceğini söyledi.

"Tarladaki Gençler ve Kadınlar Sigortalı Olacak, Primlerini Devlet Ödeyecek"

Duvar'ın aktardığına göre tarım sektöründe çalışan gençlerin ve kadınların tamamının sigortalı olarak çalışacaklarını ve bu vatandaşların sigorta primlerini devletin ödeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sizin üretmeniz, çalışmanız lazım. Sizin sosyal güvenliğinizin olması lazım. Ben, kadının kırsalda çok çalıştığını, emek harcadığını biliyorum. Ama kadın, genelde sigortalı değil. Belli bir yaştan sonra gelir de elde edemiyor. Dolayısıyla sosyal güvenliği yok" dedi.

 

"Gençlerin Kırsalı Terk Etmesi Çok Büyük Tehlike"

Bu sayede kırsaldaki kadınların emeklilik hakkına sahip olacağını ve gençlerin iş bulmak için kırsal bölgeleri terk etmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bu, çok büyük bir tehlike. Kırsal terk etmemeleri, burada çalışmaları, üretmeleri, kazanmaları lazım. Gidecekse eğlenmeye gitsin şehre; cebinde para, imkan olsun" diye konuştu.

"Bunların Hiçbirisine İnanmayın"

2 Ekim'de altılı masanın yeniden bir araya geleceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Sizden sadece bir şey istirham ediyorum; bu televizyonlar, gazeteler, şunlar, bunlar, ‘yok ihtilaf çıktı, yok kavga çıktı, şöyle oldu, böyle oldu…' Bunların hiçbirisine inanmayın. Her birimiz, Türkiye’nin geleceği için endişe taşıyoruz ve bu endişeleri gidermeye çalışıyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan herkesin en azından düşünce özgürlüğünü, ekonomik güvencesini sağlama imkanımız var. Bunu yapacağız" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kuşoğlu: Kılıçdaroğlu Aday Olmazsa Masa Dağılır

CHP'nin 'Kılıçdaroğlu Aday Olmazsa Masa Dağılır' Tehdidine İYİ Parti'den Cevap

 

kemal kılıçdaroğlu kavga çıktı şöyle oldu böyle oldu bunların hiçbirine inanmayın altılı masa