Kılıçdaroğlu: KHK'lıları Görevine İade Edeceğim, Yeter ki Teröre Bulaşmasın

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çorum'u ziyaret etti.

Çorum'da sanayici iş adamlarıyla yaptığı görüşmenin ardından muhtarlar, kanaat önderleri ve STK temsilcileri ile buluşmada konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İstanbul’a kanal mı yapalım; Çorum, Samsun, Mersin” demiryolunu mu yapalım?" dedi.

"Eğer biz 83 milyon olarak Londra’daki bir avuç tefeciye mahkum edilmişsek ve onlardan para gelmezse Türkiye’yi yönetemiyorsak ve biz dünyanın faizini onlara ödüyorsak ekonomik bağımsızlığımız tehlikededir" diyen Kılıçdaroğlu, "Siyasi bağımsızlıkla ilgili bir sorunumuz yok. Ama ekonomik bağımsızlığımız tehlikededir. O nedenle ekonomisi güçlü olan devletler dünyada her zaman söz sahibi olurlar. Görevimiz ekonomiyi daha güçlü hale getirmektir" şeklinde konuştu.

Bütün KHK'lıları Göreve İade Edeceğim

"Geçen özel harekatta çalışan bir polis, Ankara Mamak’ta karşılaştık. ‘Beni kanun hükmünde kararnameyle attılar… Gittim savcılığa, savcı takipsizlik verdi. Mahkemede  hiç bir zaman yargılanmadım ve mahkum edilmedim. Beni görevime vermeleri lazım… ‘Hayır efendim seni göreve geri veremeyiz…’ Niye veremiyorsun?" diyen Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz, bütün bu adaletsizlikleri düzelteceğim. O kanun hükmünde kararnamelerle görevden alınan, işine son verilen, ekmeği elinden alınan herkesi görevine iade edeceğim. Yeter ki teröre bulaşmasın" ifadelerini kullandı.

Suriyelileri Davulla Zurnayla Göndereceğim

"Kavganın kime ne faydası oldu? Biz kaybettik. 24 saatte Emevi Camii’nde namaz kılacaktık 3 milyon 600 bin Suriyeli geldi. Şimdi Afganlar geliyor. Ben ırkçılık yapmam ve ırkçılığa karşıyım. Allah’ın yarattığı insana her zaman saygı duyarım. Suriyelilere ve Afganlara kızmıyorum onların bir günahı yok ki onları Türkiye’ye getirene kızıyorum. Asıl sorunlu olan sensin. Sen kapılara açarsan Suriyeliler de gelir, Afganlılar da gelir" diyen Kılıçdaroğlu "Benim bu millete sözüm var. Allah nasip ederse sizlerin oylarıyla iktidar olursam ben o Suriyelileri, davulla zurnayla kendi ülkelerine göndereceğim" diyerek sığınmacılara ilişkin daha önce verdiği sözleri yineledi.

Avrupa Birliği fonlarıyla Suriye'de yol, okul, köprü, ev, kreş ve fabrika gibi her türlü yatırımı yapacaklarını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, Esad'la da anlaşarak gidecek olan Suriyelilerin can güvenliklerini sağlayacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu KHK'lıları Görevine İade Edeceğim Yeter ki Teröre Bulaşmasın