Kılıçdaroğlu Kıbrıs Dönüşünde Konuştu: Allah Nasip Ederse Cumhurbaşkanı Olarak Bunun Hesabını Soracağım

TAKİP ET

KKTC ziyareti dönüşünde yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu, İsias Otel enkazında hayatını kaybedenlerle ilgili olarak 'Açıkça söylüyorum orada bir cinayet işlendi. Allah nasip ederse cumhurbaşkanı olarak bunun hesabını soracağım' ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu ayrıca, hayatını kaybedenler için bir vakıf kuracaklarını duyurdu.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman’daki İsias Otel enkazında hayatını kaybedenler için eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne taziye ziyaretinde bulundu.

Burada, Gazimağusa Türk Maarif Koleji voleybol takımı oyuncularının hayatını kaybetmesiyle ilgili ailelere başsağlığı dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, Yeniçeri, Tülek, Nurluöz, Sabancı, Kalaycı, Karasel ve Aktuğralı ailelerine de geçmiş olsun dileklerini iletti.

KKTC ziyareti dönüşünde yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu, İsias Otel enkazında hayatını kaybedenlerle ilgili olarak “Açıkça söylüyorum orada bir cinayet işlendi. Allah nasip ederse cumhurbaşkanı olarak bunun hesabını soracağım” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu ayrıca, hayatını kaybedenler için bir vakıf kuracaklarını duyurdu.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“65 kişiye mezar olan İsias Hoteli’nin yapımı dere kumu ve çakıl taşı kullanılmıştı. Şampiyon Melekler takımı o molozların altında hayatını kaybettiler. Açıkça söylüyorum orada bir cinayet işlendi. Başka bir adı yok. Aynı binanın altında 31 tur operatörü bulunuyordu. Onlarda hayatını kaybetti. Onların yakınlarıyla da görüşeceğim.

Bugün Kıbrıs’ta 23 aileyi ziyareti ettim. Anneler, babalar, yüzlerce kişiyle görüştüm. Büyük bir acı. Allah kimseye göstermesin. Çocukların odalarında mum yanıyor. Herkes feryat içinde ama üzülerek ifade edeyim ki bu insanlara tümüyle kulaklarını kapadılar, bir başsağlığını bile çok gördüler. Sevgili halkım, bizde babası ölene yetim, annesi ölene öksüz deriz. Peki evlatları kaybeden anne ve babalara ne diyeceğiz? Ben ve Selvi Hanım bu acıyı çok iyi biliyoruz. Unutmamak lazım ki bir milletin dili, dini, ırkı çocuktur. Çocuk olursa aile ruhen ölür. Çocukların katilleri belli. Gereğini bir kaç ay sonra yapacağımı söylemek için gittim. Kimsenin ahı kalmayacak. Tüm aileleri bir araya getirerek vakıf kuracağız. O çocukların isimleri sonsuza kadar yaşayacak.

Bu liyakatsizlik, bu kar hırsı 50 bin insanın canını aldı. Kıbrıslı aileler bir forma verdiler. Bu formayı yastığımın yanına koyacağım. Şampiyon melekleri unutmayacağım. Sinan Ateş’i unutmayacağım. Emine Şenyaşar’ı unutmayacağım. Sevgili halkım, sen de unutma!”

kemal kılıçdaroğlu isias otel KKTC