Kılıçdaroğlu Kimin Vekil Adayı Olacağını Son Dakikada Görmüş

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim yenilgisi sonrası önceki gün partisinin il başkanlarıyla ilk defa bir araya geldi.

CHP'de sular durulmuyor. Önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 81 il başkanı bir araya gelmişti. 

Aktarılana göre Kılıçdaroğlu, toplantıyı "Ne söylemek istiyorsanız, hiç çekinmeden anlatın. Sözünüzü de kesmeyeceğim" diyerek açtı.

Milli Gazete'nin aktardığına göre toplantıya katılan başkanlar, seçim dönemine ve yapılan ittifaklara ilişkin tespitlerini anlatırken neredeyse tamamı yaklaşık 20 dakika süren birer konuşma gerçekleştirdi. İçeride yapılan konuşmalarla ilgili olarak başkanlar, "Genel başkana methiye dizen de oldu, ağır eleştiren de oldu" şeklinde yorumda bulundu.

Kılıçdaroğlu, tüm eleştirileri dinledikten sonra yapılan ittifaklara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Milletvekilliği listesi konusunda ise "Milletvekili listelerini son anda gördüm. Düzeltmeye zaman kalmadı. 600 milletvekili adayının hepsiyle tek tek ilgilenmem mümkün değil. Bu bağlamda görevli ekipler vardı. Hepsi de örgüt tarafından bilinen, tecrübeli isimlerdi. Hatalarımız oldu. Sadullah Ergin'in Çankaya'dan aday gösterilmesi yanlıştı, başka yerden olabilirdi. Ancak seçimin kazanılması için bazı fedakârlıklar gerekiyordu" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu chp chp il başkanları chp tbmm chp vekil adayları sadullah ergin