Kılıçdaroğlu, Kırcaali'deki Türklerle İftar Yapmak İçin Bulgaristan'a Geçti

TAKİP ET

Kılıçdaroğlu, Bulgaristan'ın Kırcaali kentinde iftar yemeğinde Türklerle bir araya gelmek üzere Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptı.

İstanbul’dan Edirne'ye gelen Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada Eski Cami’yi ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu'na CHP Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Kırklareli Milletvekili Turabi Kayar, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kendisi de Bulgaristan göçmeni bir Türk olan Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı ve beraberindekiler eşlik etti.

Eski Cami İmamı Hasan Cerrah, Kılıçdaroğlu'na, Osmanlı Padişahı Çelebi Mehmet zamanında 1414 yılında yapımı tamamlanan ve hat yazılarıyla ünlü tarihi cami hakkında bilgi verdi.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, camide Kabe'den getirilen taşı ve diğer eserleri inceledikten sonra ayrıldı.

Cami çıkışında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Bulgaristan'ın Kırcaali kentinde yaşayan Türklerle bir araya gelmek ve iftar yemeğinde buluşmak üzere Kapıkule Sınır Kapısı'ndan bu ülkeye çıkış yaptı.

kılıçdaroğlu kırcaali iftar kapıkule sınır kapısı eski cami edirne kırcaali türkleri