Kılıçdaroğlu: Kuddisi Okkır'ın Ölümü Bir Cinayettir, Devlet Özür Dilemeli

TAKİP ET

Kılıçdaroğlu, Ergenekon kumpasında tutuklandıktan sonra cezaevinde kansere yakalanıp hayatını kaybeden Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır'ı ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Kuddusi Okkır’ın eşi Sabriye Okkır’ı evinde ziyaret etti.

ANK'nın haberine göre Okkır’ın ölümünün bir cinayet olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, devletin özür dileyerek Sabriye Okkır ile helalleşmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Efendim Sabriye hanımı ziyaret ettim, eşim ve torumla birlikte. Kuddusi Okkır’ın ölümü aslında bir cinayettir. Bunu hepimiz biliyoruz. Büyük bir acıdır. Acı sadece aileye özgü bir acı değil. Bu ülkede hak hukuk ve adalet isteyenler aynı acıyı bir şekilde çekmişlerdir. Devletin aslında özür dilemesi lazım. Oturması konuşması lazım. Bu kadar büyük acıları çektirmemiz lazım. Siz bir topluma bir aileye bir kitleye bu kadar acılar çektirirseniz devleti adaletle yönetmiyorsunuz demektir.

Kendisi ile randevu istediğimde ‘gelsin sitemlerim olacak’ demişti. Evet geleceğim sitemleri dinleyeceğim demiştim. Onun acısı hepimizin acısıdır. Onun acılarını hiçbir ailenin yaşamasını istemem. Kendisine söz de verdim. Kesinlikle devletin Sabriye hanımla oturup helalleşmesi lazım. Bir şekliyle yaşanan dramın başka ailelere yaşatılmaması lazım. Her acının bir ders olması lazım. Bu dersi alması gerekenlerin başın bu ülkenin yöneticileri gelir. Bunu kendisine aktardım. Oturduk, konuştuk, lütfetti kahve ısmarladı. Kendisine teşekkür ederiz”

kılıçdaroğlu kuddisi okkır sabriye okkır Ergenekon