Kılıçdaroğlu: Kürdistan Lafından Rahatsız Oluyorum

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, STK temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderlerinin sorularını yanıtladı.

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde STK temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderlerinin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

CHP lideri "Hangi dine inanıyorsunuz?" sorusuna "Elhamdülillah Müslümanız" yanıtını verdi.

"HDP’ye ne diyorsunuz? İttifakta mı?" şeklindeki soruya ise Kılıçdaroğlu, "HDP ittifakta değil, bir işbirliği içinde de değiliz. Ama biz herkesle olduğu gibi HDP ile de görüşüyoruz. 6.5 milyon oy almış bir parti. Meclis’te başkanvekili var, milletvekilleri var, HDP’li Meclis Başkanvekili’nden söz istiyoruz, AKP de istiyor. PKK ile HDP’yi ayırmak lazım. Biz terörün karşısındayız. Biz, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’yle birlikte altı parti güçlendirilmiş parlamenter sistemi konuşuyoruz. Onlar da ittifakta yok. Ama altı parti konuşuyoruz anayasayı" ifadelerini kullandı.

"Kürdistan Lafından Rahatsız Oluyorum"

"PKK’ya destek oluyor musunuz?" şeklindeki soruyu ise CHP lideri, "Ne zaman, nerede, nasıl olmuşum, buna nasıl inanıyorsunuz? Terör örgütünün saldırdığı adam benim. Nasıl inanıyorsunuz buna, bunu da anlamıyorum" şeklinde cevapladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Kürdistan" lafından rahatsız olup olmadığına ilişkin soruya ise "Kürdistan lafından ben de rahatsız oluyorum. Benim ağzımdan hiç bugüne kadar böyle bir şey duydunuz mu?" yanıtını verdi.

"Başörtüsü Karnemiz Kırıktı, Düzelttik"

Suriye ve Irak tezkeresine hayır verme gerekçesinin başka ülkelerin askerlerinin ülkeye gelmesine engel olmalarını istemeleri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu başörtüsü ile ilgili soruları ise "Bizim böyle bir meselemiz yok. Bu konuda karnemiz kırıktı. Ama biz bu karneyi düzelttik. Başörtüsü meselesini ben çözdüm" diye yanıtladı.

kemal kılıçdaroğlu kürdistan hdp başörtüsü