Kılıçdaroğlu: Kürt Sorununu Demokratik Yollardan Çözeceğiz

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun çözümü için AKP iktidarının tüm engellemelerine rağmen cesaretle çözüm önerileri sunduklarını belirtti.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun çözümü için AKP iktidarının tüm engellemelerine rağmen cesaretle çözüm önerileri sunduklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, “Bir de Benden Dinleyin. CHP Kürt Sorununun Çözümünde Ne Dedi?” kitabının önsözünü kaleme aldı. Önsözde, Kürt sorununun çözülmesinin Türkiye’nin ilerlemesi, büyümesi ve iç barışın sağlanması için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Erdoğan’ı eleştirdi: Zehri kendisi hariç tüm topluma içirdi

Kılıçdaroğlu, AKP’nin ‘çözüm süreci’ dediği sürecin büyük bedellerini yıllarca ödediklerini ve ödemeye devam ettiklerini söyledi. “Çözüm sürecinde TBMM’ye açık ve somut öneriler sunduk ve bu önerilerimizin arkasında durduk” diyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi: “Sırf kendi koltuğunu korumak için çözüm sürecini suiistimal etti ve zehri kendisi hariç tüm topluma içirdi.”

Terörü sonlandırmaya kararlıyız

Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun sadece Kürt yurttaşların değil, tüm Türkiye’nin ortak sorunu olduğunu ve çözümünün de ortak siyasi ve toplumsal mutabakatla olacağını ifade etti. “Dün olduğu gibi, bugün de Kürt sorununu demokratik yollardan çözmeye, terörü sonlandırmaya, anaların gözyaşlarını dindirmeye kararlıyız” diyen Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı olarak bu konuda samimi olduklarını belirtti.

Kitapta CHP’nin çözüm önerileri yer alıyor

Tanrıkulu’nun kitabında CHP’nin Kürt sorununa ilişkin çözüm önerilerinin yer aldığı belirtildi. Kitapta ayrıca CHP’nin bu konudaki tarihsel süreci, parti programlarındaki ifadeleri, seçim beyannamelerindeki vaatleri ve mecliste verdiği kanun teklifleri de inceleniyor. Kitap yakında raflardaki yerini alacak.

kemal kılıçdaroğlu kürt sorunu sezgin tanrıkulu CHP Kürt Sorununun Çözümünde Ne Dedi