Kılıçdaroğlu, Kutlu Adalı'nın Ailesini Ziyaret Etti

TAKİP ET

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme gelen Kutlu Adalı'nın ailesini ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme gelen, suikaste uğrayan gazeteci Kutlu Adalı'nın mezarını ziyaret etti.

Ziyaret ile ilgili Twitter hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Suçları magazinleştiriyorlar ama gerçekler çok acı. Kutlu Adalı’ya suikast yapıldı. Dedikodu değil, acı gerçek. Kutlu Adalı’ya mezarının başında söz verdim; devlete sızmış çeteler kendilerine ister derin, ister sığ devlet desinler, hepsini temizleyeceğiz. Hesap verecekler" ifadelerini kullandı.

Kutlu Adalı'nın ailesi ile de bir araya gelen Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından bir basın açıklaması yaparak "Asıl failler bulunamadı. Soruşturma yetersiz. Soruşturmanın yetersiz olduğu, delillerin yeteri kadar toplanamadığını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de kabul etti zaten. Şimdi asıl failler ortaya çıktı yıllar sonra. Sağlıklı bir soruşturmayı yapmak ve sonuç almak artık Türkiye'deki ve Kıbrıs'taki siyasetçilerin ve savcıların namus borcudur. Hiçbir cinayet kapatılmamalı, üstü örtülmemelidir. Failleri yakalanmalı ve cezası verilmelidir. Bunu bekliyoruz. Aile bunu yıllardır bekliyor. Failler ortada, biliniyor. Katiller belli, biliniyor. Gereğinin yapılması lazım. Yazıktır, günahtır" dedi.

kemal kılıçdaroğlu kutlu adalı gazeteci sedat peker suikast iddialar ziyaret etti bir araya geldi açıklama basın açıklaması yazıktır