Kılıçdaroğlu: Listeler Gönderiyorlar 'Bunları Vatandaşlığa Alın' Diye

TAKİP ET

CHP lideri Kılıçdaroğlu sığınmacılara hukuksuz olarak vatandaşlık verilmesine ilişkin dikkat çekici iddialar ortaya attı.

Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Muhalefet kazanırsa mültecileri göndereceğiz diyor, biz göndermeyeceğiz" diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir hafta içinde "Sığınmacıların onurlu geri dönüşleri için çalışıyoruz" noktasına nasıl geldiğine ilişkin soruya şu yanıtını verdi:

"Sınırlar yol geçen hanı. Sadece Suriyeliler için söylemiyorum. Uyuşturucu baronu varsa insan kaçakçılığı baronu da var, yani parayla giriyorlar Türkiye'ye. Parayı, rüşveti veriyorsunuz, insanları Van'a getiriyorsunuz, Van'da otobüslere bindiriyorsunuz, gönderiyorsunuz. Hani 'sınır namustur' falan yazıyor, onların hepsi hikaye. Uyuşturucu baronları, insan kaçakçılığı baronları, siyasi otoriteden güç almadan ve siyasi otoritenin koruması olmadan bunları yapamazlar, onun için 'hesap ver' diyoruz.

"Listeler Gönderiyorlar"

Listeler gönderiyorlar bunları vatandaşlığa alın diye. Ben çok basit bir soru soruyorum. Kaç kişi aldınız, neden bunları vatandaşlığa alıyorsunuz? Bu soruya cevap vermek istemiyorlar. Biz daha önce bütün illerde 'sınır, hudut namustur' diye pankart açtık. Bütün sınırlarda var bu zaten. Türkiye Cumhuriyeti devleti koymuş oraya."

Ruhat Mengi'nin, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelttiği "Neye hazırlanıyorsun" sorusunu neden sorduğuna ilişkin sorusuna Kılıçdaroğlu, "Göçmenleri sığınmacıları vatandaş yapıp acaba biz buradan oy devşirebilir miyiz? İçeride vatandaş oyu bize vermeyecek, acaba dışarıdan ithal ettiğimiz vatandaşlar bize oy verebilir mi, bunun altyapısını oluşturmaya çalışıyorlar" yanıtını verdi.

Mengi'nin, grup konuşmasında söylediği "Kavga edeceğiz" sözüne ilişkin sorduğu "Seçimi kazanacaksanız neden kavga edeceksiniz?" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Toplumun dikkatini çekmek istedim, kazanacağız. Seçimi kazandıktan sonra adalet için de kavga yapacağız. Devleti kinle, öfkeyle yönetmeyeceğiz. Tam tersine devleti adaletle yöneteceğiz" ifadelerini kullandı.

"Altılı Masada Hiçbir Sorun Yok"

Mengi'nin "Seçim Yasası'nda yapılan değişikliğin 4 maddesini CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Yeni Seçim Yasası 6'lı masanın hep birlikte seçime gitmesini de engelleyecek, nitekim Deva Partisi seçime ayrı gireceğini söyledi. Bunlar sonucu etkiler mi?" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Hayır, geçen seçimlerde de partiler ayrı ayrı girdiler, biz de ayrı girdik. Bizim havuz medyası olarak tanımladığımız medya '6'lı masa dağıldı, dağılacak' algısı yaratmaya çalışıyor, oysa hiçbir sorun yok. 6'lı masa olarak biz sadece seçimi düşünmüyoruz; siyasi ahlak kanununu, Merkez Bankası'nın bağımsızlığını, seçim güvenliğini düşünüyoruz, tedbirler alıyoruz, çalışma grupları oluşturduk. İktidar olduğumuz gün hangi kararları derhal alacağımızı biliyoruz" şeklinde konuştu.

kemal kılıçdaroğlu listeler gönderiyorlar bunları vatandaşlığa alın diye ruhat mengi