Kılıçdaroğlu Lütfetti: Toplumun Travma Yaşadığını Kabul Ediyorum

TAKİP ET

Kılıçdaroğlu, "Toplumun bir travma yaşadığını kabul ediyorum. Bunu karabasana, umutsuzluğa çevirmek gibi bir geleneğimiz yok" dedi.

Koltuğunu bırakmamakta ısrar eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının ardından seçmenlerin travma yaşadığını ancak bunun umutsuzluğa dönüşmesine engel olacaklarını iddia etti. Kılıçdaroğlu, "Toplumun bir travma yaşadığını kabul ediyorum. Bunu karabasana, umutsuzluğa çevirmek gibi bir geleneğimiz yok ve olamaz" diye konuştu. 

Sözcü'den Aytunç Erkin'e konuşan Kılıçdaroğlu, CHP'nin 'dışarıdan dizayn edilmek istendiğini' ileri sürdü:

"Medyada yazılanlara dikkatle bakıyoruz. Bunların içinde haklı eleştiriler de var ama hiç kullanmadığımız cümleler de. Bunların içinde trol hesaplar var. Bazen bu trol hesaplara inananlar ya da inanmayanlar var. Vatandaş gazetelerde sadece CHP'nin konuşulması, içişlerine müdahale edilmesi, CHP'nin bir anlamda dışarıdan dizayn edilmeye çalışılmasını içine sindiremiyor. Biz de sindiremiyoruz."

"Parti İçi Tartışmalara Son Veriyoruz"

Kılıçdaroğlu, CHP'de yaşanan iç tartışmalar hakkında da konuştu. Sorunların parti içinde çözülmesi gerektiğini vurgulayan CHP lideri, "Artık parti içi tartışmaları tamamen bir tarafa bırakıyoruz ve ülkenin sorunlarına odaklanıyoruz" dedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin önceki gün Meclis'te yaptığı "CHP'de sınıf arkadaşım devam etmezse Ekrem'e karşı Özgür derim" açıklamasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Sayın Bahçeli önce milli paramıza sahip çıksın. Bu kadar zam yaşanırken vatandaşa sahip çıksın. (Beş kuruş para dilenmek için Türkiye Cumhuriyeti'nin başındaki kişinin dilenciler gibi gezmesini içime sindiremiyorum) diye açıklama yapsın. Lozan'ı düşünsün, Düyun-u Umumiye'nin ne olduğunu ve şimdi Düyun-u Umumiye'nin ne olduğunu karşılaştırsın. CHP'yi düşünmesin. CHP yolunda gidiyor, Kuvay-ı Milliyeci'dir.”

kılıçdaroğlu seçimler chp travma chpde değişim değişim tartışmaları