Kılıçdaroğlu Maltepe'de, Milletin Sesi Mitinginde: Sarayın ve Suç İşleri Bakanının Ellerinden Yetkilerini Alınca Hepsinin Defterini Dürmek Zorundayız

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe'de düzenlenen "Milletin Sesi" mitinginde konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun açılamalarından satır başları şöyle:

"Kimse umutsuzluğa kapılmasın, haramilerin saltanatı yıkılıyor! 5 yıl önce ilk adımı attığımız yürüyüşün finaline yaklaşıyoruz. Az kaldı. Bu kentin, bu meydanlarında, tarlalarında, fabrikalarında, üniversitelerinde özgürce kucaklaşacağız. Az kaldı. 

Birileri Türkiye'yi zifiri karanlığa sürüklemek istiyor, insanları korkuyla sindirmek istiyor. Yaratılmak istenen bu korku ikliminin aparatlarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Siyasallaşmış yargı, mafya, uyuşturucu kaçakçıları, baronları, paramiliter yapılar, beşli çete, yandaş medya, insan ve silah kaçakçıları; hepsi birlikte çalışıyor. Bunların tek amacı var, korku iklimi yaratmak ve bu iklimden nemalanmak. Bunu hem siyasi hem finansal olarak nemalanmak için yapıyorlar. Bu milleti korkutarak bu sistemi ayakta tutmak istiyorlar. O ve sarayı giderse kaos olur algısının peşindeler. İnsanları gece yarısı tutukluyorlar, okulları basıyorlar. Tweet attı diye çocukları okullarından alıyorlar. Doğayı savunanlara hapis cezası veriyorlar, bebekleri babalarından annelerinden koparıyorlar. Hapse atılan gazeteciler, siyasetçiler... Siyaset yasakları... Şimdi bir adım daha atıp partileri kapatmaya hazırlanıyorlar. 

Konserleri yasaklıyor, Kürtçe müziğe tahammül edemiyorlar, sanatçıları mahkemede süründürüyorlar. 

O yasak, bu yasak, şu yasak... Tahammül edilmeyen Kpop, gençler, eğlence, mizah, yaşam tarzı, özgürlük... 

CHP olarak bizler gençlerden, Atatürk'ün dediği gibi fikri hür, vicdanı hür bir nesil bekliyoruz. Gençlerimizin her biri fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hürdür. 

Gençler, iktidar değişti, ülkeye bolluk bereket geldi, huzur geldi, hak hukuk adalet geldi diye yetinmeyeceksiniz. Nerede hata görürseniz, bizi özgürce eleştireceksiniz. Eleştirmekten korkmayacaksınız. Saray rejiminde gençlere eğlence yok, bolca uyuşturucu, bahis, kumar var. Memleketi bir uyuşturucu bataklığına çevirdiler. Türkiye'de her gelir grubuna göre pazarlanan uyuşturucular var. 

Kadın cinayetleri, işçi cinayetleri, siyasilere suikast hazırlığı... Biz kullanışlı aparatlarla kavga edeceğiz ve kazanacağız. Bu haklı davamızın önünü kesmek için sürekli güvensizlik ortamı yaratmak istiyorlar, başaramayacaklar, biz kazanacağız.

Sarayın üstünü örtmek istediği ekonomik krizin acı gerçeklerini az önce dinlediniz. Ülkemiz ağır bir ekonomik buhranın içinde. Bu hakka, hukuka, adalete sırt çevirmenin sonucu. Bu ekonomi, adaletsiz yönetimin sonucudur. Milyonlarca aile ağır yoksulluk içinde geçinemiyor. Gençleri umutsuzluğa mahkum etmek istiyorlar. 

Gençlerin yüzde 70'i yurt dışına gitmek istiyor. 550 bini gitti bile. Bu saray ve şürekasının tek yapabildiği hamasi söylemler. Onların hamasi söylemerinden de yalanlardan da bıktık. Hep aynı muhabbetleri yapıyorlar. Ağızlarını açtıklarında yok 2023, yok 2071 yok dış güçler yok Almanlar bizi kıskanıyor yok efendim anlaşmalarda gizli maddeler var... Bunların tamamı yalan yalan yalan! 

Çok uzun süredir söyleyecekleri elle tutulur hiçbir şey kalmadı. Ama az kaldı, uzun zamandır değişim rüzgarları esiyor. Türkiye değişime hazır. Çiftçimiz, işçisi, memuru, bürokratı, esnafı, sanayicisi, tüccarı, ithalatçısı, turizmcisi, taksicisi bu değişime hazır. Bu değişime gençler hazır, kadınlar hazır. Biz bu değişime hazırız. 

Kollarımızı sıvayıp hemen çalışmaya başlamak zorundayız. Ekonomiyi yeniden inşa etmek zorundayız. Yolsuzluk yapanların, kul hakkı yiyenlerin kim olduklarına bakmadan kafalarına inmek zorundayız. Sarayın ve fotoğrafçı suç işleri bakanının elinden yetkiyi aldığımızda, hepsinin, bu beşli çetelerin defterini dürmek zorundayız.  

Biz bu düzeni bozacağız. Çetelere, mafyalara seslerini çıkarmayanlar, iyilikte yarışan belediyelerimize baskı kuruyorlar. Hizmetlerini engellemek istiyorlar. Belediye başkanlarımız baskıları aşarak halka hizmetlerini sürdürüyorlar ve sürdürecekler. Bu düzen haramilerin düzeni. Bir hafta süreyle karanlıkta kaldım, ben neoliberalizme karşıyım. Bırakın halkı sömüren sömürsün söylemine karşıyım. İnsanların geçim kaynaklarını korumak için devletin müdahil olması gerektiğine inanıyorum.

Vatandaştan toplanan verginin hesabını vatandaşa verilmesine inanıyorum. Açıkça söylüyorum, mafyalara, baronlara, SADAT'a olur da gazetecilerin tırnağına zarar gelirse kendinizi unutun. Suçla mücadeleye inanıyorum.

Suriyeli sığınmacıların geri gönderilmesi gerektiğine inanıyorum. Yol geçen hanına dönen sınırları koruyamayanlar devleti yönetemezler. Ülkemiz artık bu yükü taşıyamıyor. Bu nedenle artık gitmek zorundalar, gidecekler. Kardeşçe göndereceğiz. Kimse unutmasın, ırkçı değiliz.

Suriye'ye, Orta Doğu'ya barış getireceğiz. Sığınmacıların can ve mal güvenliğini sağlayacağız. Bizim ilkemiz yurtta barış, dünyada barış ilkesidir. Ülke elden gidiyor, birlikte mücadele etmek zorundayız.

Bugüne kadar değinmediğim iki konuya değineceğim. Bir, bazıları hala bir partinin ve liderinin halkını dinlemesini zayıflık gibi algılıyor. Biz birlikte oluyoruz ve birlikte iktidar oluyoruz. İktidar olduğumuzda asla değişmeyeceğim. Dinlemeyi, anlamayı, dertli olanın derdine koşmaya devam edeceğim. Onlar saraylarda otururken millet aç. Kendi celladınızı seçmeyin. Bu bir demokrasi arayışıdır. Vicdanımızı dinlemek zorundayız. En önemlisi ahlaki değerlerimizi yüceltmek zorundayız.

İkinci konuya geleyim. Geçmişte hatalar oldu. Biz mükemmel parti iddiasında da değiliz. Biz hatalardan ders çıkarmasını bilen bir partiyiz. Biz kendimizi düzeltmek için çok çaba harcıyoruz. Siz de Allah da şahidimdir ki kendimizi geliştirmek ve düzeltmek için çok çaba harcıyoruz. İşte biz bu ortamdayız. Mükemmel bir göreve talibiz.

Bu söylediklerimize inanıyorsanız bize katılın. Herkes için adalet istiyorsanız bize katılın. Eğitim ve sağlık için daha fazla bütçe ayrılsın istiyorsanız, çocuklarınızı ülkede tutmak istiyorsanız bize katılın. 128 milyar doların kimlere satıldığını öğrenmek istiyorsanız bize katılın. İsraf haramdır, yolsuzluk haramdır diyorsanız bize katılın. Asgari ücretli açlık sınırına mahkum olmasın istiyorsanız bize katılın."


kılıçdaroğlu kemal kılıçdaroğlu milletin sesi mitingi maltepe mitingi chp maltepe