Kılıçdaroğlu: Mansur Bey Belediye Başkan Adayımızdır

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Mansur Bey bizim belediye başkanımızdır ve belediye başkan adayımızdır." diyerek Mansur Yavaş'ın ABB Başkan adaylığını ilan etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, katıldığı CHP 100. Yıl Hatıra Ormanı açılışında konuştu.

Kılıçdaroğlu, Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığını ilan ederken aynı zamanda Sezgin Tanrıkulu ve EOKA'lı paylaşım hakkında da açıklamalarda bulundu.

'TSK Bizim Göz Bebeğimizdir'

Skandal: CHP'li Tanrıkulu PKK'nın İftiralarını Savundu

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Kürtçü terör örgütü PKK'nın iftiralarına destek çıkması hakkında konuştu.

Kılıçdaroğlu, ''Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. Biz TSK'nın kurumsal olarak hedef alınmasını asla doğru bulmayız. TSK bizim göz bebeğimizdir.'' dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Sezgin Tanrıkulu'nun TSK ile ilgili sözlerinin kabul edilemeyeceğini ve konunun parti organlarında görüşüleceğini belirtmişti.

Kürtçü Terör Örgütü PKK'nın İftiralarına Destek Çıkan CHP'li Tanrıkulu'na Soruşturma

'O Fotoğraf Üzerinden CHP'ye Saldırmak Kadar Akıl Dışı Bir Şey Olamaz'

CHP tarafından '100.Yıl' teması ile hazırlanan ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Kıbrıs anlatılırken Türk mücahitler diye EOKA'lı teröristlerin görüntülerine yer verilmişti.

Kılıçdaroğlu'nda Skandal Video Paylaşımı: EOKA'lı Teröristlere Videoda Yer Verdiler

Paylaştığı videodan sonra kendisine tepki yağan Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu video ile ilgili olarak eleştirileri şu sözlerle yanıtladı:

''Bu konuda genel başkan yardımcımız bir açıklama yaptı. Orada söz konusu olan Kıbrıs çıkarması sırasında EOKA'cıların nasıl gömüldüklerini anlatan bir karedir. Çünkü önce onlar gösteriliyor arkasından nasıl gömüldüklerini ve arkasından da Türk bayrağının nasıl çıktığını gösteriyor. Bunu alıp da bir fotoğrafı alıp da o fotoğraf üzerinden CHP'ye saldırmak kadar akıl dışı bir şey olamaz. Ecevit'in Kıbrıs çıkarmasında nasıl mücadele verdiğini EOKA'cıları nasıl toprağa gömdüğünü onlar unuttu, biz unutmadık ve unutmayacağız. CHP, Türkiye demektir.''

kemal kılıçdaroğlu mansur yavaş Ankara Büyükşehir Belediyesi sezgin tanrıkulu EOKA chp