Kılıçdaroğlu: Mansur Yavaş Ankara'yı Mustafa Kemal'in Ankarası Yapacak

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Başkent Spor Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Başkan Yavaş hakkında övgü dolu sözler söyledi.

Başkent Spor Zirvesi'nde yaptığı konuşmada "Türkiye izlediğimiz sporcularla gurur duyacak. Emin olun büyük bir gururla sporcularımızı izledim. Evlatlarımız var. Her alanda başarı elde etmek için çalışıyorlar. Acaba evlatlarımıza ne kadar sahip çıkıyoruz?" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Mansur Başkan önemli bir adım attı, bu geceyi düzenledi" dedi.

"Gerek bizim anayasamız, toplumumuz spora önem vermemizi ön görüyor. Artık uluslar yumuşak güç dediğimiz bir kavramı geliştirdiler. Yani Türkiye'nin sesinin bütün dünyadan duyulmasını sağlayan bir spordur bazen bir romandır bazen bir tiyatrodur" diyen CHP lideri, "Spor sadece çıkıp gösteri yapmanız değildi. Spor ayrıca sizin stratejik düşünmenizi de sağlar. Dolayısıyla bu tür çabalarınız bizim çok değerlidir" diye konuştu.

Spor deyince biz genellikle gençlerimizi anlarız, ancak sporun yaşı yoktur. Bunun içinde yeşil alanlara ihtiyacımız var. Ankara beton ormanına dönüştü, yeşil alanlara ihtiyacımız var" diyen Kılıçdaroğlu, "Çubuk Barajı'nı açtınız, orayı olağanüstü güzel bir alana dönüştürdünüz, yeni alanlara ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Geceyi düzenleyen Mansur Yavaş'a teşekkür eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "O Ankara'yı gerçek anlamda Ankara yapacak, inanıyorum. O, Ankara'yı gerçek anlamda Mustafa Kemal'in Ankarası yapacak, buna inanıyorum. O Ankara'yı gerçek anlamda çağdaş uygarlığın merkezi haline getirecek buna inanıyorum. Ankara'yı sporun merkezi haline getirecek inanıyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş Ankara'yı Mustafa Kemal'in Ankarası Yapacak