Kılıçdaroğlu Meclis Kürsüsünden Bilal'e Seslendi

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında AKP'li Cumhurbaşkanı'nın oğlu Bilal Erdoğan'ı eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında Türkiye'nin dönüşüme ihtiyaç duyduğunu belirterek "Bunun yolu beraber olacağız, engeller çıkabilir lakin inançla, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Ta ki aydınlık, huzurlu, beraber yaşamaktan onur duyduğumuz bir Türkiye’yi yeniden inşa edinceye kadar" dedi.

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini ancak devletin kurumlarına sahip çıkmanın en çok kendilerine yakışacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Fiyat istikrarından sorumlu kim yasaya göre? Merkez Bankası... E fiyatlar durmuyor. Sorumlu kim? Merkez Bankası... Niye böyle? Sıcak siyaset Merkez Bankasına müdahale ediyor. 'Banka fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikasını ve araçlarını doğrudan kendisi belirler' diyor. Doğrudan kendisi belirleyemiyor, saray müdahale ediyor ve Merkez Bankası'nın sağlıklı karar almasını engelleyemiyor. Gittik Merkez Bankası'na 'bankanıza sahip çıkın' dedik" şeklinde konuştu.

511 Milyar Doları Tefecilere Aktardı Bunlar

"Merkez Bankası'nın kasasındaki 128 milyar doların alınıp kararı Hazine ve Maliye Bakanı'na bırakıldığını unutmadık. Kimlere peşkeş çekildiğini bilmiyoruz. Kasada para var ama başkalarının parası. Merkez Bankası'nın 1 senti bile kendi parası değil" diyen Kılıçdaroğlu, "Merkez bankasının saat gibi çalıştığını göreceksiniz. Göreceksiniz sıcak siyasetin müdahale etmediğini. Ekonominin en kısa sürede nasıl düzeldiğini göreceksiniz. Geçmişte AK Parti ve MHP'ye oy vermiş kardeşlerime seslenmek isterim. Sizin tefeci sektöründen haberiniz var mı? Başta Londra'daki tefeciler ve yurt içindekiler onlara dünyanın faizini ödüyorlar. Bu sektör fabrikada üretim yapmaz. Hiçbir riski üstlenmez.

Bu tuzağın içindedir Erdoğan hükümeti. Tefecilere hizmet eden bir siyasi iktidar Türkiye ekonomisini düzeltemez. 2003-2021 Eylül ayı itibariyle bütçeden tefecilere 511 milyar 39 bin dolar. 511 milyar doları tefeci sektörüne aktaranlar bunlar. AK Parti ve MHP'ye oy veren kardeşlerim diyecekler ki 'Nereden çıkardın 511 milyar doları?' Hazine'nin internet sitesine girin orada göreceksiniz. Her ay ödenen faiz 2 milyar 271 milyon dolar faiz ödeniyor her ay. Kim ödüyor bu faizleri? Saray mı ödüyor: zinhar. O'nun beslemeleri mi ödüyor? Dolarla iş yapanlar mı ödüyor? Zinhar onlar da ödemiyor?" ifadelerini kullandı.

Bremen Mızıkacıları...

Bürokratlara hitap ederek kanunlara uymalarını istediği videoyu hatırlatan CHP lideri, videoyu yayımlamasından sonra "Bremen mızıkacılarının harekete geçtiğini" belirterek "Neymiş ben tehdit ediyormuşum, darbeci zihniyetmiş... Bari usturuplu bir şey söyleyin. Ben, 'Hırsızlığa bulaşmayın, kim talimat veriyorsa ona uymayın' diyorum. 'Hayır bunu niye söylüyorsun?' diyorlar. Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarmış, bulunmazsanız namertsiniz. Sarayın avukatları Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuyormuş. Erdoğan'a hakaret içeren ifadeler varmış. 'Hırsızlık yapmayın' diyorum. Demek ki 'Hırsızlık yapın' desem hakaret içermeyecek" şeklinde konuştu.

Mafyatik İlişkilere Girenleri Evet Tehdit Ediyorum

"Bir de sarayın baş memuru var Fuat bey. 'Çalışanlarımızın her kesimini tehdit edenler hakkında' diyor. Kimsin sen? Devlet memurları ne zamandan beri senin çalışanların oluyor? Bu lafı kullandığın andan itibaren toplumu bölüyorsun. Devletin memuru devletin işini yapar. Kullandığım her cümlenin mutlaka kanunda bir yeri vardır. Anadolu'da vakıflar kuruyorlar. Yurt dışında, yurt içinde. Rakamlarını bilmediğimiz paralar aktarılıyor buralara. Siz devlet memurlarının geleceklerini, umutlarını çalıyorsunuz. 'Gel vakfa, torpil yapalım sen direkt yerleş' diyorlar. Garibanların, yoksulların, hak arayanların temsilcisi bu kardeşiniz olacak" diyen Kılıçdaroğlu, "Gideceksin Erdoğan'ın ailesinin vakfından torpil yapacaksın, devlete yerleşeceksin. Bu yanlış deyince kıyamet kopacak. Bazı bürokratlar 'Emir aldık' diyebilir. Olmaz, kanun dışındaki emire uymayacaksın" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bürokratların yasal çizgiler içerisinde kalmak zorunda olduğunu belirterek "Yasal ölçülerde çalışan hiç kimseyi tehdit etmek benim haddim değildir. Ama mafyatik ilişkilere girenleri evet onları tehdit ediyorum. Kimsenin hakkını yedirmeyeceğim" dedi.

Kimsin sen yahu?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ı sert sözlerle eleştiren CHP lideri, "Bir cumhurbaşkanının oğlu, babasının mevkisini ve makamını bilerek davranmak zorundadır. Babası sıradan bir makamda oturmuyor. Davranışı, hareketleri, konuşması, görev aldığı yerler itibarıyla örnek olmak zorundadır topluma. Gidip de oğlu Milli Eğitim Bakanlığı'nın bürokratlarının tamamını toplayıp onlara milli eğitim politikasını anlatıyorsa orada bir sorun vardır. Kimsin sen yahu? Kimsin sen?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Meclis Kürsüsünden Bilal'e Seslendi Kimsin sen yahu Mafyatik İlişkilere Girenleri Evet Tehdit Ediyorum Bremen Mızıkacıları