Kılıçdaroğlu Memurlara Vaatlerini Anlattığı Videoyu Yayınladı

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Kamu. Memurlar.' başlığıyla memurlara ve kamu çalışanlarına yönelik vaatlerini açıkladığı videosunu yayınladı.

Kılıçdaroğlu, 4 Mayıs gecesi memurlara 'Gece 1'de burada olun' mesajını Twitter üzerinden vermişti. Saat 1'de hesabından yayınladığı videoda memurların AKP iktidarı altındaki vaziyetini değerlendirerek memurlara vaatlerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu'ndan Memurlara Çağrı

Kılıçdaroğlu'nun vaatleri şu şekilde:

1. En düşük memur maaşı AKP'nin sebep olduğu ekonomik çöküntüden önce asgari ücretin 2,5 katıydı. Kılıçdaroğlu, iktidara geldiğinde bu orana riayet ederek en düşük memur maaşını 21 bin liraya yükseltmeyi vadetti.

2. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına göre polislerin çalışma saatleri günde 12-13 saati buluyor ve bu polis intiharlarının en önemli sebeplerinden birisi. Öğretmenler, malzeme sıkıntısı içinde, kalabalık sınıflarda ve hijyenik olmayan ortamlarda çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu, iktidara geldiğinde 100 bin güvenlik memuru ve 100 bin öğretmen ataması yapılacağını vadetti. Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen ve kadrolu öğretmen ayrımını ortadan kaldıracaklarını açıkladı.

kılıçdaroğlu kemal kılıçdaroğlu atama öğretmen polis asgari ücret maaş