Kılıçdaroğlu'na 'Aday Olmayın' Çağrısında Bulunan Arif Sağ'a Alevi Derneklerden Tepki Açıklaması

TAKİP ET

Kemal Kılıçdaroğlu'na, 'Aday olmayın' çağrısında bulunan Arif Sağ'a, Alevi vakıf ve derneklerden tepki açıklaması geldi. Arif Sağ'a 'Belediye Sanatçısı' şeklinde hitap edilen açıklamada,''Biz buradayız, Bin yıldır olduğu gibi de pirimizi ceddimizi asla yalnız bırakmayız. Kimse de kanaat önderimiz diyerek bizim adımıza karar alamaz, karar verici olamaz. Aşk olsun'' ifadeleri kullanıldı.

CHP'de kurultay tarihi belli olurken 'değişim' tartışmaları ise sürmeye devam ediyor.

Türk Halk Müziği sanatçısı Arif Sağ, 4-5 Kasım'da gerçekleşecek olan 38. CHP Olağan Kurultay'ı öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, ''Aday olmayın, gençlerin önünü açın'' dediği bir mektup yayınladı.

Sağ'a yazdığı bu mektup sebebi ile Alevi vakıf ve derneklerden tepki geldi. Gelen tepki açıklamasında, 'Belediye Sanatçısı' olarak hitap edilen Sağ'a, Kureyşan Ocağı'nın evladı ve Piri olarak niteledikleri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında oldukları ifade edildi.

İki Vakıftan Yalanlama

Hünkar Hacı Bektaş Veli Vakfı ve Baba Mansur Ocağı Vakfı, Arif Sağ'a yönelik olan söz konusu tepki açıklamasında kendi imzalarının olmadığı yönünde açıklama yaptılar. 

 

arif sağ chp chp kurultay kemal kılıçdaroğlu kureyşan ocağı