Kılıçdaroğlu'na 'Kanı Bozuk' Diyen Perinaz Yaman'ın Kılıçdaroğlu'nun Danışmanı Olduğu Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Kılıçdaroğlu'nun danışman tercihleri şaşırtmıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aldığı her kararla tepkileri biraz daha üstüne çekiyor. Danışman konusunda sık sık eleştirilen Kılıçdaroğlu'nun bu kez atadığı danışmanının daha önce Kılıçdaroğlu'na beddualar ettiği ve "kanı bozuk" dediği ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığında kilit isim olduğu ileri sürülen Hasan Cengiz'in yakınındaki isimlerden olduğu belirtilen Perinaz Mahpeyker Yaman'ın, 26 Mayıs 2023'te "Kadın ve Aile Politikaları" konusunda çalışma yürütmek üzere "Genel Başkan Danışmanı" olarak atandığı ortaya çıktı. 

Kılıçdaroğlu'nun Adaylığındaki Kilit İsim: Hasan Cengiz Dosyası

İdam Edilen Kürtçü Şeyh Said'in Torunu AKP'den, Hasan Hayri'nin Torunu CHP'den Vekil Oldu

CHP Genel Merkezi'nde Türk Bayraklarını Kaldırmışlardı: Kürtçü Danışman Elçi, Suçu Kürtçü Rudaw'a Attı

Perinaz Mahpeyker Yaman'ın geçmişte Kılıçdaroğlu hakkında attığı tivitler ise skandalın boyutunu gözler önüne serdi.

Yaman, 11 Mayıs 2016'da attığı bir tivitt "Yarın (Allah muhafaza) bu ülkede iç savaş çıksa,ülkeden ilk kaçanların başında kemal Kılıçdaroğlu olur çünkü kanı bozuk. #ZavalliVeHainsinKK" ifadelerini kullandı. Tivitin 15 Temmuz'daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün ülke genelindeki saldırılardan kısa bir süre önce atılması dikkat çekti. 

Yaman'ın skandalları ise bununla sınırlı değil. Yaman mürteci elebaşı Kürt Sait'in ve İsmailağa örgütünün elebaşı Mahmut Ustaosmanoğlu'nun sıkı bir hayranı. 

 

 

Batmanlı bir aşiretin mensubu olan Yaman aynı zamanda "medrese hayranı" olarak da sık sık paylaşımlar yapıyor. 

2013'te AKP'den Batman Belediye Başkan Aday adayı, 2018'de AKP'den Batman Milletvekili Aday Adayı olan Perinaz Mahpeyker Yaman ayrıca 2015 yılında Kürtçü terör örgütü PKK'ya yazdığı sözde açık mektupla da dikkat çekiyor. 

Kaleme aldığı yazdıda Türkiye Cumhuriyeti'ni Kürtçü terör örgütü ile bir tutan Yaman "Sizin dünün devletinden ne farkınız var?" diyerek şu ifadeleri kullanıyor:

"Onlar da (devlet) dün insanların enselerine kurşun sıkıyorlardı, şimdi siz insanları enselerinden vuruyorsunuz. Onlar (devlet) ev yakıyordu, şimdi siz yoksulların araçlarını iş yerlerini ekmek teknelerini yakıyorsunuz. Onlar (devlet) dün ‘herkes Türk’tür’ diyorlardı, bugün siz ‘herkes PKK’lıdır’ diyorsunuz.”

Yaman'ın ayrıca Atatürk düşmanı tivitleri de ortaya çıktı. 

Kılıçdaroğlu'nun bu atamayı yapmasındaki ana etkenin Hasan Cengiz olduğu iddia ediliyor. Ancak CHP'lilerin bu atamadan haberdar olup olmadığı; haberdar olanların memnun olup olmadığı bilinmiyor.