Kılıçdaroğlu'na Linç Girişimi Davası: Saldırgan Osman Sarıgün'e Hapis Cezası Verildi, Hükmün Açıklanması Geri Bırakıldı

TAKİP ET

Kemal Kılıçdaroğlu'nu linç eden grup içerisinde yer alan ve CHP liderine yumruk atan Osman Sarıgün'e verilen cezanın hükmünün açıklanması geri bırakıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara'nın Çubuk ilçesinde katıldığı bir şehit cenazesinde linç girişimine ilişkin görülen davanın karar duruşmasında Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün'e "basit yaralama" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi ve hükmün açıklanması geri bırakıldı. Sarıgün'e bunun yanı sıra "suç işlemeye tahrik" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Karara ilişkin yaptığı açıklamada CHPP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek "Bu linç girişiminin ardında kimlerin olduğunu, kimlerin planladığını, kimlerin organize ettiğini çok iyi biliyoruz. Bu linç girişimi planlı bir şekilde öldürmeye teşebbüstür. Mahkemede sonuçlanan bu dava aslında Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeliydi. Maalesef siyasallaşan yargı adaleti her geçen gün daha da çürütüyor. Tek adam sisteminde maalesef yargı yürütmenin tahakkümü altına girmiştir. Onun için adalet tecelli etmiyor" diye konuştu.

Hükmün açıklanmasının geri bırakılması nedeniyle istinafa gitmenin de mümkün olmadığını belirten Erkek, "Onun için burada zaten adalet tecelli etmedi. ‘Ben pişman değilim’ diyen sanığın cezasını bile ertelediler. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk sallayan Osman Sarıgün’ü tebrik etselerdi herhalde çok daha iyiydi" dedi.

"Bu dosyalar bir gün gelir yeniden açılır" diyen Erkek, "Gerçeğin üzerini hiçbir güç örtemez. Burada yargılanan ve ceza alan sanıklardan öte bu işi planlayanların, organize edenlerin bir gün mutlaka yargı önünde hesap vereceğini unutmayacağız. Bugün sanıklardan biri ilginç bir şey söyledi. ‘Bir yıl sonra bizim köyümüze geldiğinde hiçbir şey olmadı. Arkasındakiler çıkartılsın’ dedi. Maalesef yargı bağımsız ve tarafsız olmadığı için gerçeklerin üzerine gidilemiyor" ifadelerini kullandı.

kemal kılıçdaroğlu linç girişimi davası saldırgan osman sarıgün hapis cezası hükmün açıklanması geri bırakıldı chp muharrem erkek