Kılıçdaroğlu'na 'Mandacı' Diyen Erdoğan, Sierra Nevada'yı 15 Yıl Önce Türkiye'ye Davet Etmiş

TAKİP ET

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 27 Nisan'da yayınladığı videoda 'Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getireceğiz' diyerek 'Sierra Nevada' şirketine dikkat çekmişti. Erdoğan, aynı şirketi 15 yıl önce Türkiye'ye çağırdığını itiraf etti.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 27 Nisan’da yayınladığı videoda “Atatürk Havalimanı’nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getireceğiz” diyerek ‘Sierra Nevada’ şirketine dikkat çekmişti.

Uzay araştırmaları şirketi SNC, ABD’de yaşayan iki Türk girişimci Eren Özmen ve Fatih Özmen’e ait.

“Mandacılıktır”

Erdoğan’sa 29 Nisan’daki konuşmasında Kılıçdaroğlu’nun bu vaadini ‘mandacılık’ olarak nitelemişti:

“Milli teknolojilerin sergilendiği şu havalimanını ABD’li bir şirkete vermeyi taahhüt etti. Ülkemize, ordumuza hizmet eden yerli ve milli şirketler varken, ABD’li şirketle görüşmek mandacılıktır.” ifadelerini kullanmıştı.

“15 Yıl Önce Yatırım İçin Davet Etmiş”

Bugün Giresun’daki mitinginde konuşan Erdoğan, Sierra Nevada’yı 15 yıl önce yatırım yapması için Türkiye’ye davet ettiğini söyledi. Erdoğan ayrıca damadı Selçuk Bayraktar’ın şirketi Baykar’ı övmeyi ihmal etmedi:

"İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’ndaki ülkemizin adeta teknoloji vitrini haline gelen Teknofest’i hazmedebildiler mi? Şimdiden aynı yeri Amerikalı şirketlere devretme sözü veriyorlarmış. Ya sizin o Amerika’dan görüştüğünüz kişilerle ben 15 sene önce görüştüm. Dediler ki, ‘Böyle, böyle… Biz Türkiye’de yatırım yapmak istiyoruz.’ Ee gel?

Yapın. Ne istiyorsanız sizlere bunu vereceğim" dedim. 15 yıl oldu. Gelmediler. Neden? Yahu bunlar vatansever, milliyetperver değil. Bunlar Türkiye’ye gelip de bu tür yatırımlara girmezler. Burada bu yatırımları yapanlar zaten ortada. İHA’ları yapan kim? Baykar. SİHA’ları yapan kim? Baykar. Kızılelma’yı yapan kim? Baykar. Akıncı’yı yapan kim? Baykar. Bu milletin öz evlatlarıyla onları mukayese edemeyiz."

recep Tayyip Erdoğan kemal kılıçdaroğlu sierra nevada dream chaser 15 yıl önce