Kılıçdaroğlu'na 'Suriyelileri Gönderiyoruz Değil mi?' Sorusu

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bucak'ta esnafla ve vatandaşlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun ziyaretleri sırasında dikkat çeken diyaloglar yaşandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur’da Bucak Belediyesi Özel Halk Otobüsü Durağı'nı ziyaret ederek minibüsçü esnafı ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, daha sonra Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bucaklı esnafı ziyaret etti.

Bir esnaf, Kılıçdaroğlu’na, “Suriyelileri gönderiyoruz değil mi?” diye sordu. Kılıçdaroğlu, “Ondan hiç endişe etmeyin. 2 yıllık süre… Kendi iradeleriyle gidecekler. Öyle bir ortam yaratacağız” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, esnafın, “İstiladan kurtarın bizi” yakarışına ise, “Kurtaracağız. Sadece (Suriyeliler) o değil, Afganlar da var. Afganlar da nereden geldilerse oraya göndereceğiz” şeklinde karşılık verdi.


Gençler Dert Yandı


Fen Lisesi’nde okuyan son sınıf öğrencisi ise Kılıçdaroğlu’na şu sözlerle dert yandı:

“Hedefim hukuk okumak şu anda ama bir umutsuzluk var. Üniversiteye gitsek de gitmesek de değişen bir şey olmayacakmış gibi bir ortam var ülkede. Ekonomik durum, eğitim durumu gençleri umutsuzluğa itiyor. Sizden tek isteğim, gençlere umut olun başkanım. Gençlere umut olduğunuz sürece bu gençler bu ülkeyi ayağa kaldıracak inşallah. Umudumuz sizsiniz. Bekliyoruz.”

Kılıçdaroğlu, “(Ülkeyi ayağa) Kaldıracağız. Ama asıl rol sizin elinizde. 6 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidecek, oy kullanacak” dedi. Genç, “Bu sefer gençler sandığa gömecek. Gençlere daha çok önem vermenizi istiyoruz” karşılığını verdi.

kılıçdaroğlu Suriyeliler burdur bucak suriyelilerin geri gönderilmesi Afganlar istila