Kılıçdaroğlu'ndan 'Aday mısınız?' Sorusuna Yanıt

TAKİP ET

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK Temsilcileri Buluşmasında, bir vatandaşın "Cumhurbaşkanlığı'na çok yakışıyorsunuz, aday mısınız?" sorusuna cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin dört bir yanında yaptığı "Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK Temsilcileri Buluşmasına Ankara’da devam etti. 30 Haziran’da Ankara’nın Haymana ilçesinde kanaat önderleri, muhtarlar ve STK temsilcileri ile buluşan Kılıçdaroğlu, bugün de Kızılcahamam’da bir araya geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin sorunlara çözüm önerilerini anlattı. Kılıçdaroğlu, daha sonra toplantıya katılan kanaat önderler, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu’na CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Kızılcahamam İlçe Başkanı Enver Yılmaz, Kahramankazan İlçe Başkanı Hasan Sarıkaya, Güdül İlçe Başkanı Mehmet Doğanay ve Çamlıdere İlçe Başkanı Mustafa Çiçekçi eşlik etti.

Bir vatandaş Kılıçdaroğlu’na "Cumhurbaşkanlığı’na çok yakışıyorsunuz, aday mısınız?" diye sordu. Kılıçdaroğlu ise, "Cumhurbaşkanlığını belirleme yetkisi Altılı Masa’da. Bu konuda görüş birliğini sağladık, görüş birliğine vardık. Altı lider, sadece cumhurbaşkanının niteliklerini belirlediler ve onu kamuoyuyla paylaştılar. Cumhurbaşkanı olacak kişinin ahlaklı, erdemli olması lazım, devleti tanıması lazım, devlet aklının olması lazım, tecrübeli birisinin olması lazım gibi nitelikleri saydı. Bu niteliklere uygun bir cumhurbaşkanı adayımız çıkacak, inşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onurlu 13’üncü Cumhurbaşkanı olacak. Bundan emin olmanızı isterim" yanıtını verdi.

kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adaylığı adaylık kemal kılıçdaroğlu ankara