Kılıçdaroğlu'ndan Adaylık Sinyali: Erdoğan Karşıma Çıksın

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3. dönem aday olup olamayacağına ilişkin tartışmalar sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan adaylık sinyali geldi.

HalkTV’den Fikret Bila’ya konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önceki sözleri hatırlatılarak sorulan "Anayasa’ya aykırı olsa da Erdoğan’ın 3. kez adaylığına itiraz etmeyecek misiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:


"Seçim Normal Zamanında Yapılırsa Erdoğan Aday Olamaz"


“Elbette Anayasanın hükmü açık. Eğer seçim normal zamanında yapılırsa Erdoğan üçüncü kez aday olamaz. Benim kastım Meclis’in erken seçim kararı alması halinde Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığına bir engel olmadığıdır. Yoksa zamanında seçim yapılırsa aday olmasına Anayasa engeldir. Bunu bildiği için Devlet Bahçeli de Erdoğan’ın adaylığı için yasal düzenleme yapılması gerekiyorsa elimizden gelen gayreti gösteririz, dedi. O da zamanında bir seçimde üçüncü kez aday olamayacağını biliyor, onun için böyle konuşuyor.”


"Erdoğan Karşıma Çıksın"


Erken seçim çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, “Ama biz erken seçim istiyoruz. Hem de hemen. Erken seçim olsun ve Erdoğan karşıma çıksın, onu sandıkta göndereyim. Siyasi olarak çağrım budur. Halkın zamanında seçimi bekleyecek hali kalmadı. Hemen erken seçim kararı alınmalı ve Erdoğan sandıkta gönderilmelidir. Benim talebim ve kastım budur” ifadelerini kullandı.


"Zam Değil Saray Soygunu"


Zamlara tepki gösteren Kılıçdaroğlu, zamları "Saray soygunu" olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Kötü yönetim, israf, adaletsizlik Türkiye’yi maalesef bu noktaya getirdi. Türkiye’de Saray soygunu yapılıyor. Erdoğan gerçekten israfı önleyecekse, adaleti getirmek istiyorsa orta sınıfı koruyacaksa zamları geri almalıdır. Eğer bunu yapamıyorsa en azından makul bir düzeye çekmelidir. Çünkü vatandaşı bu zam yükünü taşıması mümkün değildir. Saray etrafındaki 5’li çeteyi imkan sağlanmasının faturasını halk ödüyor."

kemal kılıçdaroğlu adaylık cumhurbaşkanlığı adaylığı erdoğan seçimler erken seçim Zam