Kılıçdaroğlu'ndan AKP'ye Karşı Net Tavır: Seçim Zamanında Olacak

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Bülent Arınç tarafından seçimlerin ertelenmesi için yapılan çağrıya tepki gösterdi ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir açıklama yaptı: "Bu ülke sana 20 yıl verdi. Sana verecek 1 yıl değil, 1 günümüz bile yok."

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'deki seçim senaryoları gündeme gelmeye başladı. AKP'nin Yüksek Seçim Kurulu'nu devreye sokarak seçimlerin altı ay veya bir yıl ertelemek isteyeceği iddia edilirken, eski TBMM Başkanı AKP'li Bülent Arınç tarafından ilk "erteleme" çağrısı yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ertelemek için yapılan çağrıya tepki gösterdi ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Seçimden bu kadar korkma" diyerek Erdoğan'a seslendi:

"Bu ülke sana 20 yıl verdi. Darbe gördü sayende. Covid'de 5 maskeye muhtaç ettin. Ormanlarımız yandı, uçak bulamadın. Ekonomiyi çökerttin. Depremde yıkıldık. Hep beceriksizdin. Sana verecek 1 yıl değil, 1 günümüz bile yok. Bir beceriksizliğe daha katlanamayız. Seçimden korkma"

CHP lideri, açıklamasının devamında "Ya da kork, seçim zamanında yapılacak" dedi.

AKP'ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise seçim senaryoları ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları hakkında henüz bir yorum yapmadı.

 

kemal kılıçdaroğlu Bülent Arınç recep Tayyip Erdoğan 2023 seçimleri seçim erken seçim seçimlerin ertelenmesi deprem depremzede