Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'in Açıklamasına İlişkin Kurmaylarına Yorum

TAKİP ET

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in sözlerine ilişkin kurmaylarıyla görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener'e hak verdiğini söyledi.

HaberTürk'te Fatih Altaylı'nın sunumuyla yayımlanan Teke Tek programında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olması ihtimaline ilişkin "Orada bir dayatma olamaz, masanın noter olma görevi yok. Noter isek o masanın manası kalmaz" demiş, altılı masanın "onay" makamı değil, adayı belirleme makamı olduğunu söylemişti.

CHP'ye borçlu olmadıklarını belirten Akşener, yerel seçimlerle birlikte alacaklı hale bile geldiklerini ifade etmişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Akşener'in sözlerine ilişkin kurmaylarına yaptığı değerlendirmede İYİ Parti liderini haklı bulduğu öğrenildi.

Kılıçdaroğlu: Akşener Haksız mı? Değil

HaberTürk'ten Sibel Erdem'in haberine göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarına yaptığı değerlendirmede "Tutuyor, önüne gelen bir şey söylüyor. ‘Bizim dediğimiz olmazsa masa dağılır’ gibi ifadeler söyleniyor. Bunlar doğru değil. Bazen arkadaşlar heyecanlanıyor. Ben zaten baştan beri bunu söylüyorum. 6’lı Masa karar verecek diyorum. Niye kurduk bu masayı? Meral Hanım haksız mı? Değil. Onlar da parti yönetiyor. Bundan daha doğal bir şey olamaz" dediği öğrenildi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Akşener'in sözlerine ilişkin "Açıklamayı Kemal Kılıçdaroğlu yapsa bunları söylerdi diyoruz. Karar vericinin 6’lı Masa olduğunu sayın genel başkanımız defalarca söyledi. Genel başkanımızın söylemiyle çelişen bir durum yok" demişti.

HaberTürk Haberi Kaldırdı

Editörün Notu: Haberin kaynağı HaberTürk olmasına karşın, HaberTürk'ün söz konusu haberi sitesinden kaldırdığı görülüyor. Bu durumu da dikkat çekici bir bilgi olarak okurlarımıza aktarmayı bir sorumluluk olarak görüyoruz.

kılıçdaroğlu akşener açıklamasına ilişkin kurmaylarına yorum