Kılıçdaroğlu'ndan Başörtüsü Mesajı: Yarın Kanun Teklifimizi TBMM'ye Sunuyoruz

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saat 21'i işaret ederek 'Hepimiz için samimiyet turnusolu olacak' dediği videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunmuş ve saat 21'i işaret etmişti.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden bir video paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

"Biliyorsunuz, uzun süredir ülkenin yaralarını kapatmaktan ve artık ülkenin geleceğine güvenle bakmaktan bahsediyorum. Çok açık yaralar var. Ve bu yaralar bizi hep geçmişe tutsak ediyor. İktidar olduğumuzda devletin atacağı adımları şimdiden anlatmaya çalışıyorum.

Helalleşme, aslında tam da bu. Halkımız birbirine düşürülmekten yorgun düştü. Kutuplaştırdılar, ayrıştırdılar, kamplaştırdılar. Adeta düşmanlaştırdılar. Oysa, devlet yaraları kapatacak ki, millet olarak dünya ile rekabete odaklanalım, büyüyelim, gelişelim. Her kapanan yara bizi birleştirecek, güçlendirecek ve ülkenin rekabet gücünü artıracak. Her adım huzurlu, refah içinde büyüyen bir Türkiye demek.

Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız. Yarın itibari ile bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi grup toplantımızdan hemen sonra TBMM’ye sunacağız"

 

kemal kılıçdaroğlu başörtüsü tbmm kanun teklifi