Kılıçdaroğlu'ndan 'Bay Kemal'in Tahtası-4': Adana ve Mersin'i Özel Ekonomi Bölgesi Yapacağız

TAKİP ET

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kampanyasının dördüncü videosunu paylaştı. Kılıçdaroğlu, Adana ve Mersin'i kapsayan özel bir ekonomi bölgesi ilan edeceklerini ve bu bölgede 835 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kampanyasının dördüncü videosunu paylaştı. Kılıçdaroğlu, Adana ve Mersin’i kapsayan özel bir ekonomi bölgesi ilan edeceklerini ve bu bölgede 835 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi.

"11 İlimizi Etkileyecek Bir Proje"

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından ‘Bay Kemal’in Tahtası’ isimli videonun dördüncüsünü yayınladı. Videoda, Adana ve Mersin illerini kapsayan özel bir ekonomi bölgesi kuracaklarını duyuran Kılıçdaroğlu, bu bölgenin 1 milyon dekar araziyi kapsayacak 5 ana kümeden oluşacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, “Bu proje 11 ilimizi etkileyen 6 Şubat Depremi sonrasında şehirlerimizi ayağa kaldırmak ve yeniden inşa etmek için çok önemli” dedi.

Yüksek Teknoloji ve Bilişim Kümesi

Kılıçdaroğlu, özel ekonomi bölgesinde yüksek nitelikli metal rafinerileri, finans merkezi, yüksek teknoloji ve bilişim kümesi, otomotiv kümesi, biyokimya ve biyoteknoloji alanlarını kuracaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, “Bu bölge kendine özgü yasası olan, tamamen uluslararası hukukun geçerli olduğu bir bölge olacak. 835 bin kişi doğrudan istihdam edilecek” diye konuştu.

İskenderun ve Mersin Limanları Dünyanın En Büyükleri Olacak

Kılıçdaroğlu, ayrıca İskenderun ve Mersin limanlarını dünyanın en büyük ve en gelişmiş yüksek teknoloji kullanan limanları haline getireceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bu limanlardan 46 ülkeye 7 günde doğrudan deniz ulaşımı sağlayacağız. Bu sayede ihracatımız artacak, döviz girdimiz yükselecek” dedi.

"Türkiye, dünyanın ucuz iş gücü deposu değil. Türkiye, Batı’nın mülteci kampı da değil. Buna artık izin vermeyeceğiz."

Yangınlar Var Ama Vizyon da Şart

Kılıçdaroğlu, videonun sonunda ise şu açıklamayı yaptı:

“Acil söndürülmesi gereken yangınlar var ama orta vadede halkımızı zenginleştirecek vizyon da şart. Ateşler söndürülür ama kalkınma için başka bir kafa lazım. Bu ancak şampiyonlar ligi insan kaynağı ve bolca yabancı yatırım ile olur. O da sadece bizde var.”

kemal kılıçdaroğlu bay kemalin tahtası adana mersin yatırım