Kılıçdaroğlu'ndan CHP'lilere Talimat: Erdoğan'ı ve Partisini Konuşmayacağız

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Partisinin grup toplantısında Türkiye'de adaletin olmadığını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Osman Kavala'nın Anayasa Mahkemesi kararına rağmen 1541 gündür hapiste olduğunu belirterek "Maalesef AYM kararlarının uygulanmadığı hepimiz biliyoruz. Uluslararası mahkemelerin verdiği kararların uygulanmadığını biliyoruz. Osman Kavala, 1541 gündür hapiste" dedi.

Genç bir avukata yetki verildiğini belirten Kılıçdaroğlu,  "Bütün yolsuzluk yapanlar, kendileriyle ilgili olumsuz haberleri medyadan çıkarmak istiyorlar. Genç bir avukata yetki verildi. Hakimlere talimat verildiğini biliyorum. İş büyürse avukatın da adını açıklayacağım" dedi.

İktidarın yolsuzluk dosyalarını yok etmek ve unutturmak istediğini belirten CHP lideri, "Feriştahınız gelse yok edemezsiniz. Bizim iktidarımızda cepleri doldurmak yok, bizim iktidarımızda vatandaşı cebini doldurmak var" diye konuştu..

CHP'li belediyelerin kara kışta zor durumda olan vatandaşa ellerinden gelen katkıyı yapmaya çalıştıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "187 bin 320 aileye nakdi yapıldı. 767 bin 740 aileye ısınma yardımı" dedi.

İBB'nin Bekletilen Projesi

Ekrem İmamoğlu'nun metro yapmak istediğini, trafik sorununu çözmek istediğini ancak bir kişinin imza atmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Senin çözemediğin sorunları çözmek istiyor başkanımız, niye engel oluyorsun. Burnuma kokular geliyor diyorsan, müfettiş ordun var neden görevlendirmiyorsun. Biz halka hizmet ediyoruz, herkes bunu bilsin" ifadelerini kullandı.

Taksicinin Dertlerini Aktardı

CHP'li milletvekillerinin Düzce'de yaptıkları ziyarette halkın derdini dinlediklerini belirten Kılıçdaroğlu, bir taksicinin "Deprem ne ki, depremden daha kötü bir durumla karşı karşıyayız. Burası işlet bir durak, ona rağmen kazandığımı benzine veriyorum. Trafik cezası falan gelirse cepten yiyoruz. Eskiden ayda iki kilo evime et alabiliyorum, şimdi yarım kilo götürebiliyorum" dediğini aktardı.

Mahir Ünal'ın Adıyaman'da katıldığı toplantıda AKP'li bir çiftçinin "Açım" demesi sonrasında salondan atılmasına değinen Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde bunu yapmayacaklarını ve 84 milyon vatandaşın sorunlarını dinleyeceklerini kaydetti.

"TCMB Faizleri Düşürünce Kredi Faizleri İnmedi"

Merkez Bankasının politika faizinin düşmesiyle kredi faizlerinin düşmediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Tam bir aldatmaca. Sormak lazım hani faiz düşmüştü. 2 yıl vadeli dolar cinsinden borçlanma var, faiz yüzde 3'ten yüzde 6'ya çıkmış. Bunun anlamı ne, gidiyorsun Merkez'den düşük faizle alıyorsun parayı yüzde 16'dan, yüzde 24'ten devlete satıyorsun. İhtiyaç kredisi 23'ten yüzde 29'a çıkmış durumda. Ticari yüzde 21'den yüzde 29'a çıktı. En yakın bankaya gidin deyin ki, ben bu krediyi çekmek istiyorum Eylül'deki faiz neydi şimdi ne?" ifadelerini kullandı.

"Erdoğan Türkiye'yi öyle sisli puslu bir hale getirdi ki, bu karanlıktan onu konuşarak çıkamayız. Erdoğan'ı konuşarak buradan çıkamayız. Zaten onun dili küfürbaz bir dil. Artık onu konuşmanın hiçbir anlamı kalmadı. Tüm problemlerin kaynağı kendisi. Onu konuşarak yol alamayız. Mesele Erdoğan değil mesele Türkiye. Türkiye'nin hayalleri öldü. Türkiye'nin geleceği hiç iyi değil. Hepimiz korkuyoruz, ciddi bir endişe içindeyiz" diyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

Ne Erdoğan'ı Ne de Partisini Konuşacağız

"Biz CHP'liler olarak ülkenin ölen hayallerini seyretmeyeceğiz. Erdoğan'a hakkımızın helal olmadığını söylemekten daha fazlasını yapmak zorundayız. Onun en büyük suçu bu ülkenin hoşgörüsünü yok etmek oldu. Artık kendisini bir kenara itip, hoşgörüsüzlüğü gidermek için adımlar atmalıyız. Bunun için helalleşme dedim, bunun için birlik olmaya beraber olmaya ihtiyacımız var dedim. Helalleşme yolculuğunu başlattım ve sürdürüyorum. 

Gittiğimiz her yerde zorunda olmadıkça ne Erdoğan'ı ne de partisini konuşacağız."

chp kemal kılıçdaroğlu erdoğan akp konuşmayacağız