Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Adayı Açıklaması: Altı Liderin Belirlediği Aday, Tüm Partilerin Adayı Olacak

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24'e konuştu.

T24'e konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının, parlamenter demokrasiye geçiş mutabakat metnine imza atan altı parti liderinin oluşturduğu masa tarafından belirleneceğini, bu yönde ortak bir karar aldıklarını söyledi. 

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, adayın ne zaman açıklanacağı konusunda, "Henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan adaylığını açıklamadı. Niye bize ısrarla soruluyor?" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın aday gösterilmeleri ya da gösterilmemelerinin bir çatlağa yol açıp açmayacağı sorusuna Kılıçdaroğlu, "Biz altı lider şu kararı aldık. Altı liderin belirlediği aday, tüm partilerin adayı olacaktır. Beraber belirleyeceğiz. Daha da ötesini söyleyeyim; adayımız, halkın adayı olacaktır. Dolayısıyla bir çatlak olmayacaktır. Altı liderin ortaklaştığı aday niçin çatlak yaratsın? Belediye başkanlarımız görevlerinin başındalar zaten. Biz bir karar daha aldık. Asla isim telaffuz edilmeyecek, bu konuda soru geldiğinde cumhurbaşkanı adayımızın niteliklerini anlatacağız." dedi.

Kılıçdaroğlu, toplumu eylemler ve sokak konusunda sürekli uyarmasına karşılık kendisinin sivil itaatsizlik olarak yorumlanan eylemlerde bulunması için de "Adım adım sandığa giderken, sarayın provoke edeceği durumlardan kaçınmak gerekir" dedi. 

altılı masa altı lider cumhurbaşkanı adayı ortak aday imamoğlu mansur yavaş millet ittifakı