Kılıçdaroğlu'ndan Enflasyon Açıklaması

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) Ocak ayında yüzde 11 artarak yıllık enflasyonun yüzde 48,69'a dayandığını açıkladı. TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ise yüzde 93 oranında artış gösterdi. ENAGrup ise 12 aylık enflasyonu yüzde 114,87 olarak açıkladı. 

Düzenlediği basın toplantısında açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Açıklanan rakam düşük bir rakam. Zaten ENAG'ın açıkladığı rakam bunun çok daha üstünde. Zaten pazara, alışverişe gidince fiyatları zaten görüyorsunuz. Elektrik faturaları da bunun en açık kanıtıdır. Yüzde 127 elektrik zammı gelmiş ama enflasyon oranına bakıyorsunuz yüzde 50 civarında. Gerçeği yansıtmıyor, gerçek mutfakta" diye konuştu.

Nebati'nin "Enflasyonda yüzde 50 seviyelerini göreceğimizi düşünmüyorum. Umarım yanılmam" şeklindeki sözlerine ilişkin ise Kılıçdaroğlu "Yanılmamış doğru, Nebati üzülmesin diye TÜİK yüzde 50'nin altında göstermiş" dedi.

Erdoğan'ın Kavala Açıklaması

Avrupa Konseyi'nin Osman Kavala kararına ilişkin Erdoğan'ın "Bizim kararlarımızı tanımayanın kararlarını biz de tanımayız" sözlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Bu açıklama, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin itibarına darbe vuran bir açıklamadır. Bu açıklama şunu gösteriyor: 'Bizim ülkemizde anayasa yok, hukuk yok, yasalar yok, biz uluslararası sözleşmeleri tanımayız. Biz sadece kendi ülkemizi arzu ettiğimiz gibi yönetiriz ve arzu ettiğimiz mahkemeden arzu ettiğimiz kararı çıkartırız' anlamına geliyor. Eğer siz bir anayasa yapmışsanız, o anayasaya göre Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uyacaksanız ve siz 'Hayır biz buna uymayacağız' derseniz, 'Bizim ülkemizde otoriter yönetim var, ben ülkemi istediğim gibi yönetirim, siz ne derseniz deyin' demektir. Bu Türkiye'nin itibarına ve bu zamana kadar gelen demokrasi mücadelemize vurulmuş ciddi bir darbedir. Bu ülkede demokrasinin olmadığını biz biliyoruz, demokrasinin olmadığını Erdoğan da tüm dünyaya ilan etti" ifadelerini kullandı.

kemal kılıçdaroğlu chp enflasyon osman kavala