Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın TOGG Davetine Cevap

TAKİP ET

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOGG fabrikasının açılışına katılmayacağını fakat en kısa sürede fabrikayı ziyaret edeceğini açıkladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda TOGG fabrikasının açılışını yapacak.

Gazeteci Hande Fırat, Hürriyet'teki köşesinde Erdoğan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'i de açılışa davet ettiğini yazmıştı.

Erdoğan TOGG'un Açılış Törenine Kılıçdaroğlu ve Akşener'i de Davet Etti

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan Açıklama

Fırat'ın yazısına ilişkin açıklama yapan Faik Öztrak, "Sayın Genel Başkanımızın katılmayacağını ancak en kısa sürede TOGG'u yerinde ziyaret edeceğini kamuoyuna duyurur TOGG'a başarılı bir lansman dileriz" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun TOGG açılışına neden gitmeyeceğine ilişkin de konuşan Öztrak, "TOGG Türkiye'nin mobilitenin teknolojilerinde söz sahibi bir ülke olmak için doğru zamanda yola çıkmış hepimizi gururlandıran bir özel kesim girişimidir. Doğru yapılan, iyi yönetilen her projenin destekçisi olduğumuzu daha önce söylemiştik. Bu davet şirket yönetiminden gelseydi seve seve katılır, seri üretim bandından inecek ilk aracı da ayakta alkışlardık. Ancak Erdoğan ve şurekası bu özel girişimin gerçekleştirdiği özel bir projeyi siyasi şova dönüştürme gayreti içinde. Davetin Saray'dan gelmesi, Bakanlığın sanki özel bir şirketin kurumu gibi davranması bu örnek projeyi siyasileştirmekten başka bir şey değildir. İktidar bu yaklaşımı ile özel kesim girişimi olan TOGG'a vermektedir. Bu sebeplerle davete Sayın Genel Başkanımızın katılmayacağını ancak en kısa sürede TOGG'u yerinde ziyaret edeceğini kamuoyuna duyurur TOGG'a başarılı bir lansman dileriz" ifadelerini kullandı.

chp lideri kemal kılıçdaroğlu recep Tayyip Erdoğan erdoğan togg davetine cevap açılış