Kılıçdaroğlu'ndan Gençlere: Umudum Sizsiniz, Oylara Sahip Çıkın

TAKİP ET

Sivas'ta ortak mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, ''Benim umudum da sizsiniz gençler'' diyerek gençlere seslendi ve oylara sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Sivas'ta ortak miting düzenledi.

İki liderin konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

'Bayram Havasıyla Sandığa Gidin'

Kemal Kılıçdaroğlu, "Sandığa tek başınıza gitmeyin. Bayram havasıyla yanınıza bir de arkadaşınızı alacaksınız. Oylarla tutanaktakileri kıyaslayacaksınız. Otoriter bir yönetimi sandık yoluyla demokrasiyle değiştireceksiniz." sözleri ile sandıklara sahip çıkmanın ve seçim günü moralin yüksek tutulmasının önemini vurguladı.

Kılıçdaroğlu: Benim Umudum da Sizsiniz Gençler

150 bin taşeron işçiye kadro vereceğini açıklayan ve köy okullarını açma vaadini tekrarlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganlarına "Benim umudum da sizsiniz gençler" diyerek yanıt verdi.

Sinan Ateş cinayetini işleyenleri yargı önüne çıkaracağını ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü ile ilgili şüpheleri ortadan kaldıracağını ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerine "Verilmeyecek hesabınız olmadığı zaman Türkiye'nin çıkarlarını her yerde savunursunuz"  şeklinde devam etti.

Seçmen Eli Artık Erdoğan'a Gitmiyor

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, "Artık eliniz gitmiyor biliyorum. Sözünden dönen, etrafındaki çıkarcılara yakasını kaptıran Erdoğan artık insanların elinin gitmediği bir aday haline geldi"  sözleri ile oy tercihini artık AKP'den kullanmayacak olan seçmene seslendi.

Aynı zamanda seçimin ilk turda bitmesi gerektiğini işaret eden Babacan, "Türkiye'de çok kuvvetli bir değişim talebi var. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmasın istiyoruz"  ifadeleri ile değişim talebinin kuvvetli olduğunu vurguladı.

kemal kılıçdaroğlu kılıçdaroğlu chp deva ali babacan seçim 14 mayıs gençler ilk tur sandık sandık güvenliği oy oylara sahip çıkın millet ittifakı sivas miting ortak miting