Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na: İşte Benim Evladım

TAKİP ET

Trabzon'da Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Millet Buluşması' adlı bir mitinge katıldı.Kılıçdaroğlu, miting sonrası attığı tweet'te, İmamoğlu'nu 'işte benim evladım' diye paylaştı.

Trabzon’da Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Millet Buluşması’ adlı bir mitinge katıldı.

Kılıçdaroğlu, miting sonrası attığı tweet'te, İmamoğlu’nu “işte benim evladım” diye paylaştı.

Kılıçdaroğlu, “10 Trabzonlu var, 4’ü bakan, diğeri bakan yardımcısı, büyükşehir başkanı, bakanlar… 10 Trabzonlu, bir hafif raylı sistemi yapamıyor, ama bir Trabzonlu hiçbir dünyada olmayan 10 büyük metro inşaatını birden yapıyor. Öyle değil mi başkan? Ben demiyorum, gerçeği öyle. Çalışıyor, yapıyor, üstelik bütün engellemelere rağmen yapıyor. Sanıyorlar ki Ekrem İmamoğlu’nu yeriz, dedim sakın öyle bir şeye tevessül etmeyin, Ekrem İmamoğlu büyük lokmadır, size yedirmeyiz” dedi.

İmamoğlu ise Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek başladığı konuşmasında, kendisinin Trabzon doğumlu olduğunu ve Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği iki şehirde de görev yapmanın gururunu yaşadığını söyledi. İmamoğlu, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Niye biliyor musunuz? Beni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olmam konusunda sağlıklı düşünerek, sağlıklı tartışarak İstanbul’a aday yaptığı için teşekkür ediyorum kendisine. İstanbul tarihinde ilk kez bir Trabzonlu belediye başkanı var. Ben Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği Trabzon’da doğdum, Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği İstanbul’da büyükşehir belediye başkanı oldum” diye konuştu.

İmamoğlu ayrıca Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacağını iddia ederek ona destek verdi. İmamoğlu, “Bugün buradayım ama yalnız gelmedim. Bugün aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile geldim. Bugün buradayız. Tevazu sahibi bir iktidarın inşası için buradayız. Çok değerli Genel Başkanımız işte bu tevazuyu hayat boyu taşıyan memleketi için canını ortaya koyan ve her zaman doğrudan yana olarak Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanımız olacak” ifadelerini kullandı.

kemal kılıçdaroğlu ekrem imamoğlu trabzon