Kılıçdaroğlu'ndan Mehmet Cengiz'in Davetine Cevap: Geleceğim Ama Beşinize Birden Geleceğim

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Grup konuşmasında devletin şahsileştirilemeyeceğini, kişiye indirgenemeyeceğini vurgulayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu süreçte tüm vatandaşlara sorumluluk düştüğünü söyledi.

Hükümetin açıkladığı her programda ekonominin biraz daha kötüye gittiğini belirten Kılıçdaroğlu, "'Ben ekonomistim' diyen kişinin ekonominin 'e'sinden anlamadığını hep beraber gördük" dedi.

Suriyeliler ve sığınmacılar sorunu konusunda CHP'nin çok iddialı olduğunu belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, "En tutarlı söylemde bulunan 2011 tarihinden bu yana en tutarlı söylemi dillendiren partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Ve biz komşumuzda olan bir savaşın bize yansımalarının tehlikeli boyutlarını dile getirdik. Biz dile getirdikçe egemen güçlerin talebi üzerine bizi suçladılar. Artık sokaktaki vatandaş da hangi partiden olursa olsun elini vicdanına koyduğunda 'Evet CHP doğruları söylemiştir' diyor. Suriye'de iç savaş çıktığı günden beri en tutarlı söylemleri söyleyen parti CHP’dir" diye konuştu.

432 Soru Önergesine Cevap Verilmedi

TBMM'ye sundukları 432 soru önergesine cevap verilmediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Tek adam rejimi olursa her şey hızlı olacak diyorlardı. Hala cevap yok. Böyle bir devlet yönetimi hiç olmadı Türkiye'de" dedi.

"BM'ye Suriyeli'deki savaşın bitmesi gerektiğini söyledim. İnsanların öldüğünü söyledim. Erdoğan yapamadı bunu. Niçin. Patrondan izin alamadığı için. Emperyal güçlerden izin alamadığı için. AB 'göndermeyin 3 milyon euro vereceğiz bize göndermeyin' diyor. Biz de diyoruz ki 'biz size 6 milyon euro verelim siz tutun' rest mi rest!" diyerek AKP'yi ve AKP lideri Erdoğan'ı doğrudan emperyal güçlere hizmet etmekle suçlayan Kılıçdaroğlu, "İnsan para karışığını iradesini satar mı? Sığınmacılar için Türkiye hapishane oldu. AB Türkiye'nin göçmen deposu olmasını istiyor. Geri kabul anlaşması başımıza bela oldu niye demiyorsun? Bunu imzalayan zatın adı ne?" diye sordu.

"Emperyal Güçlerin Maşası Erdoğan"

"5 Aralık 2017, tarihi bir itiraftır, tarih açısından Türkiye'nin yüz karası olan bir cümledir: 'Ya biz özgür Suriye ordusunu ey Amerika seninle beraber kurduk ya bunun adımını senden önceki Obama yönetimi ile beraber kurduk.' Ne demiştim, emperyal güçler ateşi elleriyle tutmazlar, maşa kullanırlar. Emperyal güçlerin Orta Doğu'daki maşası Recep Tayyip Erdoğan'dır. Rüzgâr gülünden lider olmaz. Yine sorunlar çıkıyor. Gencecik fidan gibi Suriyeliler geziyorlar" diyerek Erdoğan'ı "emperyal güçlerin Orta Doğu'daki maşası" olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, "Emperyal güçler talimat veriyor bunlar da asker, paşa paşa o işi yapıyor. Ondan sonra da memleket bu hale geliyor. Sığınmacılar konusunda oluşan politikasızlık ve ekonomide yaşanan buhran yan yana geldiğinde Türkiye derin bir krizin içine adım adım gidiyor" ifadelerini kullandı.

Mehmet Cengiz'e Cevap

Sığınmacılar ve göçmenler konusunda oluşan toplumsal tepkinin çok tehlikeli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu "Bu tepkiyi kaşımamak lazım sonlandırmak lazım" dedi.

Mehmet Cengiz'in "Kılıçdaroğlu'nu davet ettim, gelmedi" şeklindeki açıklamasına yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Geleceğim. Geleceğim ama sadece birinize değil beşinize birden geleceğim. Yemin olsun ki kaçacak delik bulamayacaksınız" dedi.

kemal kılıçdaroğlu mehmet cengiz davetine cevap geleceğim ama beşinize birden geleceğim