Kılıçdaroğlu'ndan 'Milli Savunma Sanayii' Videosu: Ordunun Gemisini AKP Seçim Otobüsüne Döndürdüler

TAKİP ET

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçime 10 gün kala sosyal medya hesabından yeni videolar paylaşmaya devam ediyor. Kılıçdaroğlu, Twitter'dan bu kez de 'Milli Savunma Sanayi' başlıklı bir video yayınladı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçime 10 gün kala sosyal medya hesabından yeni videolar paylaşmaya devam ediyor. Kılıçdaroğlu, Twitter’dan bu kez de “Milli Savunma Sanayi” başlıklı bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu videoda AKP’nin savunma sanayisini siyasallaştırdığını ve devleti riske attığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Twitter’dan paylaştığı videoda şunları söyledi:

"Devletin Savunmasını, Ordusunu Bile Seçim Propagandasına Çevirdiler"

"Kirli propagandalar devam ediyor. Efendim Bay Kemal gelecek, İHA-SİHA'lar hangara çekilecek, sosyal yardımlar kesilecek. Tüm bu yalanları sesleri bile titremeden söylüyorlar. Biliyorum, büyük çoğunluğunuz bunların yalan olduğunun farkında. Devletin savunmasını, ordusunu bile seçim propagandasına çevirdiler. 

"Erdoğan Nere Sorumluluk Nere"

Siz hiç böyle bir propaganda gördünüz mü geçmişte? 100 yıllık savunma sanayimizin hiç böyle kullanıldığını duydunuz mu? Yapılmadı. Vallahi yapılmadı. Çünkü bazı şeyler kutsaldır. Ortak meselemizdir. Burada ayrışma olmasın diye sorumlu bir siyasetçi bunu katiyen yapmaz. Ama Erdoğan nere sorumluluk nere?

"Devlet Söz Konusu Olunca Yoktur Birbirimizden Farkımız, Anlamıyorlar"

Mesela bu gemilerin mühendislerini AK Partili, CHP'li İYİ Partili diye ayırabilir misiniz? Ayıramazsınız. Parti başka Türk devleti başka. Devlet söz konusu olunca yoktur birbirimizden farkımız. Anlamıyorlar. Bu kafayla devlet kalmadı, devlet. Söz konusu Türkiye ise hangi mühendisin hangi partiye attığının önemi olabilir mi?

"Ordunun Gemisini Ak Parti Seçim Otobüsüne Döndürdüler"

O zaman neden saray propagandasını yapıyor? Neden devletin savunma sanayisini siyasallaştırıyor. Düşünsenize, ordunun gemisini AK Parti seçim otobüsüne döndürdüler. İnanılmaz şeyler yaşıyoruz bu seçimde. AK Parti devleti tehlikeye atıyor. Farkında bile değil. Çünkü umurunda bile değil. Parti devleti demek, devletin büyük bir riske atılması demektir.

"Neden Yabancılaştırıyorsunuz İnsanları Kendi Gemisine, Kendi Savunma Sanayisine?"

Bu konudaki tavrımı net söyleyeyim. Devletin taşıyıcı kolonlarını kırdılar. Devlet sallanıyor devlet. Ben Allah korusun bir deprem olmadan o kolonları güçlendireceğim. Savunma sanayi o kolonlardan biridir ve asla siyasallaştırılmamalıdır. Çünkü düşmanın gelmemesine güvenmeyiz ama ona karşı hazır olmaya güveniriz. Hazır olmak bir dizi teknik hazırlıktan ziyade ülkenin savunmaya değer olduğunun inancıyla başlayan bir ruh halidir. Hazır olmak budur. Türkiye'de 85 milyon insan bu ruh halindedir. Öyle de kalmalıdır. Neden yabancılaştırıyorsunuz insanları kendi gemisine kendi savunma sanayisine. Hepimizin gemisi hepimizin SİHA'sı bu ya! 

"Bayrakla Nasıl Kampanya Yapılamıyorsa Ordunun Gemisiyle De Yapılmamalı"

Politik tartışmalarımız ne olursa olsun ordumuz bunun dışında kalmak zorunda. Bayrakla nasıl kampanya yapılamıyorsa ordunun gemisiyle de yapılmamalı. Çünkü ülkemizin bağımsızlığı ve milli menfaatleri her şeyin üzerindedir.

"Her Şeyleri Palavra, Her Şeyleri Yalan"

Sürekli iftira atanlar, Yunanistan'ın silahlandırdığı adalarla ilgili bir şey yaptılar mı? Her şeyleri palavra, her şeyleri yalan. Ama sabredin. Devlet yine devlet olacak. Tüm partiler, genel başkanı olduğum CHP de dahil tüm partiler haddini bilecek. Devlet ve parti işleri artık birbirine karıştırılmayacak. Az daha sabredin."

kemal kılıçdaroğlu savunma sanayii baykar tcg anadolu milli savunma sanayii recep Tayyip Erdoğan akp