Kılıçdaroğlu'ndan Perinaz Yaman Açıklaması: Bir Arkadaşım Tavsiye Etti

TAKİP ET

Kemal Kılıçdaroğlu, tartışmalı danışmanı Perinaz Yaman hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu, Yaman için 'O günler koşullarında araştırma yapacak zamanım yoktu. Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım. Bir arkadaşım tavsiye etti.' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerdeki 'tartışmalı' danışmanlarından biri olan Perinaz Yaman hakkında konuştu.

Kılıçdaroğlu'na 'Kanı Bozuk' Diyen Perinaz Yaman'ın Kılıçdaroğlu'nun Danışmanı Olduğu Ortaya Çıktı

Halk TV'den Fikret Bila'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “O günler koşullarında araştırma yapacak zamanım yoktu. Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım. Bir arkadaşım tavsiye etti.” ifadelerini kullandı.

Kim Yalan Söylüyor: CHP'den Perinaz Yaman Danışman Yapıldı İddialarına Yalanlama

Bir Arkadaşım Tavsiye Etti

Bila'nın “Sosyal medyada Atatürk’e ve size ağır ifadeler kullanan Perinaz Yaman’ı neden danışmanlığa atadınız” sorusuna Kemal Kılıçdaroğlu şu şekilde cevap verdi:

“O günler koşullarında araştırma yapacak zamanım yoktu. Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım. Bir arkadaşım tavsiye etti. 'AK Parti Kadın Kolları’nda çalışmış. Hayatın gerçeğini görmüş CHP’ye geçmek ve CHP için çalışmak istiyor' dediler. Batman’da desteği olan bir isim, bu ilde katkısı olur diye önerildi. Ben de o günlerde bir gün bir ilde, ertesi gün başka ilde çalışıyorum. Oradan oraya koşturuyorum. İncelemeye zamanım yoktu. Danışmanları bölgelerinde etkili olan isimlerden seçiyorduk ki seçim öncesi gidip orada çalışsınlar. Çoğu bu amaçla alınmıştır. Seçimden sonra da hepsinin görevi bitti. Kamudan gelen danışman arkadaşlarımız hariç.”

'Çok Ağır, Ölçüsüz Eleştiriler Yapıyorlar'

“Şimdi çok ağır, ölçüsüz eleştiriler yapıyorlar. Eleştirileri elbette saygıyla karşılıyorum. Ancak nezaket sınırlarını aşmaması lazım. Eğer seçimleri kazansaydık o zaman belki bizim politikamızı yere göğe sığdıramayacaklardı.”

İsmail Saymaz: Perinaz Yaman 10 Gün Danışman Oldu, Yakın Zamana Kadar Hasan Cengiz'in Odasını Kullanıyordu

Tavsiye'de Bulunan Arkadaş 'Hasan Cengiz' Mi?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Perinaz Yaman için söylediği ''Bir arkadaşım tavsiye etti.'' sözleri akıllara Yaman'ın odasını kullandığı Hasan Cengiz'i getirdi.

Cengiz, TamgaTürk'ün yaptığı Dosya Haber'de Rusya, Cumhur İttifakı, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu ile kurmuş olduğu samimi ilişkiler ile gündeme gelmişti.

Kılıçdaroğlu'nun Adaylığındaki Kilit İsim: Hasan Cengiz Dosyası

 

hasan cengiz perinaz yaman kemal kılıçdaroğlu chp danışman