Kılıçdaroğlu'ndan Seçim Güvenliğine İlişkin Sert Açıklama: Derhal Partiden Atılmalı

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim güvenliğine ilişkin sert bir açıklama yaptı.

CHP Ankara İl Başkanlığı'nın programında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim güvenliğine ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Seçime kadar yoğun çalışma temposunun sürdürüleceğini belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu "Eksiklerim olabilir, yanlışım olabilir. Ama herkesin şunu bilmesini isterim: Yorulmak bana haramdır, yorulmayacağım iktidara gelene kadar" dedi.

Gerçek Gündem'in aktardığına göre CHP'nin toplumun farklı kesimlerine açılmaya başladığını belirttiği açıklamasında "Daha önce bize selam vermeyen insanların bize selam verdiğini görüyorum. Halk kucağını açmış samimi olarak bizi bekliyor. Uzun süredir mücadele ediyoruz. Bu mücadele hak mücadelesidir. Bu mücadele her insanın evinde huzur içinde yatması için verilen mücadeledir. Bu mücadele alın terine değer verme mücadelesidir. Bu mücadele ekmek mücadelesidir" diye konuştu.

"Oyumuzun Düşük Olduğu Yerlerde Çalışacağız"

"Bizim mahallede çalışmayacağız. Oyumuzun düşük olduğu yerlerdeki insanlarla muhattap olacağız. Ben kanaat önderleri ile toplanıyorum. O toplantıda bugüne kadar CHP'ye oy vermemiş insanlarla yapıyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Afyon'a gidiyoruz seçim için. Bize hiç oy çıkmayan bir köy vardı, gittik oraya. Bir eve girdik, adam çalıştırması gereken motor nedeniyle gerekli vergiyi ödeyememiş bu nedenle kaçak çalışıyor. Köy meydanına gittik, CHP'ye yönelik tüm eleştirileri söylediler. Her türlü eleştiri geldi. Hepsinin sabırla cevabını verdim. O köyde iki oy çıktı. Seçimden sonra o köyden 8 kişi geldi partiye üye oldu" ifadelerini kullandı.

Seçim güvenliğinin sağlanması konusunda sert bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "O gün görevli kişi sigara içmeyecek. Bana yemek gelmedi, o zaman ben burayı terk ediyorum. Derhal partiden atılması lazım. Bir öğle yemeği gelmedi diye sandık mı terk edilir? Memleket ne halde! Bu söylendiği için bana söylüyorum" dedi.

"Bursa'yı Aday ve İl Başkanı Arasındaki Çekişme Nedeniyle Kaybettik"

"Seçim sandığında görevli olan arkadaşların nasıl bir görev üstlendiklerini anlamaları lazım. Baskının olduğu, yargının teslim alındığı bir ortamda seçime gidiyoruz. Biz bu seçim sürecinde tartışmak zorundayız" diyen Kılıçdaroğlu, "En rahat alacağımız Bursa'yı il başkanı ve belediye başkan adayı arasındaki çekişme nedeniyle kaybettik orayı" şeklinde konuştu.

kemal kılıçdaroğlu seçim güvenliği ilişkin sert açıklama derhal partiden atılması lazım